KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KNVB schrapt amateurcompetities 2020- 2021

De competities voor de eerste elftallen in de categorie A, tweede divisie tot en met vijfde klasse, worden dit seizoen niet meer hervat. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan.

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het nieuwe seizoen zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020-2021.

De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 15 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft nog tijdig uit te kunnen spelen.

Hoop op voetbal voor de zomer is er zeker nog wel. Zo zal er gestreden worden om de KNVB Regio Cup vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de voetbalbond met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname.

Bron: KNVB

 

  • Amateurvoetbal
  • KNVB
  • Regio Cup

Geef jouw reactie