Uitslagen

VVC geeft voorsprong weg en ziet IJmuiden periode pakken

In de derde klasse hebben subtoppers FC VVC en IJmuiden de punten gedeeld. Het treffen eindigde in 2-2. Voor IJmuiden stond er een periodetitel op het spel. VVC had bij winst bovenin aan kunnen sluiten. Na de rust sloegen de Nieuw-Vennepers terug. Door twee treffers van Patrick Duerte werd een achterstand omgebogen in een voorsprong. IJmuiden wist toch nog gelijk te maken en pakte zo de periodetitel.

IJmuiden begon goed aan de eerste helft en nam het heft in handen. Een schot voorlangs het doel was het net niet. Ook een vrije trap ging rakelings naast het doel. IJmuiden zocht nadrukkelijk naar de bevrijdende treffer en die kwam er ook. Daarna ging de rem erop bij de bezoekers en dat was voor VVC een teken om zich aanvallend te melden. Gescoord werd er echter niet. De tweede helft begon spectaculair, want binnen 5 minuten lag de bal in het netje via Duarte.

De tweede helft ,die nog spectaculair werd, kreeg een vervolg toen Duarte uit een penalty zijn tweede binnenschoot. Na de verkregen voorsprong van VVC werd het vervolg hectisch en harder. IJmuiden kwam sterk opzetten en dat resulteerde in de 2-2.
Aanvoerder Rezgar Kasim van VVC was gematigd tevreden over de gespeelde wedstrijd: ‘We hadden de voorsprong vast moeten houden in bedrijf twee. We beginnen zeer scherp aan de tweede helft en scoren tweemaal op momenten die ons team veel vertrouwen geeft. Jammer dat we het nog weggeven uit een dood spelmoment en het toch nog een gelijkspel wordt. We gaan proberen nog wat hoger te eindigen dan we al staan. Dat is de uitdaging voor ons.’