KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Er waait een frisse wind bij Legmeervogels

Legmeervogels beschikt over een sportcomplex met veel uitstraling. Op organisatorisch vlak liep het echter niet allemaal even gestroomlijnd binnen de club uit Uithoorn. Met een enthousiast danig vernieuwd bestuur heeft Legmeervogels dit jaar een flinke koerswijziging ondergaan en met resultaat. Vice-voorzitter Frank den Butter (links op d de foto) en penningmeester Raymond Verschut zijn twee nieuwe gezichten die de club graag willen helpen om weer in rustig vaarwater te brengen. Dit doen ze samen met Roy Kuylenburg (voorzitter/rechts op de foto) en Chris Vermeij (secretaris.)

Zonder te veel achterom te willen kijken, kende fusieclub Legmeervogels een stroeve periode. Zo werd er volgens Den Butter door de club niet op de juiste manier met de inkomsten en de uitgaven omgegaan. ‘De contributie werd lang niet altijd betaald en daar werd niet tegen opgetreden en dat terwijl het een belangrijk deel van je inkomsten als vereniging is.’ Uiteraard vallen daar ook de inkomsten vanuit de kantine onder, maar helaas komen die door corona momenteel uit op nul. Achter de schermen wordt er nagedacht over nieuwe initiatieven om de vereniging in de toekomst weer te laten bruisen. Kuylenburg: ‘Waar we naartoe willen is dat Legmeervogels weer een club wordt die midden in de samenleving staat in Uithoorn waar iedereen prestatief en recreatief kan sporten. Eerst lekker je wedstrijdje spelen met bijvoorbeeld de JO10-3 en afloop gezellig blijven hangen voor een drankje en om te kijken naar het seniorenvoetbal en handbal die op hoog niveau spelen.’ Een betere structuur en samenhang tussen de vele, verschillende commissies is een belangrijke stap om het clubgevoel aan te wakkeren en daar is afgelopen maanden hard aan gewerkt.

Den Butter: ‘In het verleden waren het te veel losse eilanden. Nu weten de commissies veel beter van elkaar wat er speelt en omdat de lijntjes kort zijn, kunnen we waar nodig snel schakelen. Dit werpt vooral ook op sponsorgebied vruchten af. We hebben nu alles op papier staan en hebben voor de werving een goed en duidelijk verhaal richting sponsors en merken dat dit werkt.'

Het volledige artikel is te lezen in de december-editie van 433 Magazine

  • Legmeervogels

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement