KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

VVC opent veelbelovend met zege op SCW

FC VVC is goed begonnen aan de competitie. Het won de derby in Haarlemmermeer tegen SCW met 2-0. Een doelpunt van Kevin van Vilsteren en een benutte penalty van Patrick Duarte, die zo de wedstrijd in het slot gooide, gaven de doorslag. De ruststand was 1-0. Grote man bij VVC was de pas 17- jarige doelman van De O19, Neal Wessel.

Als vervanger van de geblesseerde vaste keeper Thierry Wesseling keepte hij foutloos.
Wessel stond de hele wedstrijd paraat en verdedigde zijn doel zelfverzekerd na een paar hachelijke momenten. Zijn sterke optreden voorkwam een eventuele gelijkmaker omdat VVC de tegenstander lang in leven liet. VVC verzuimde voor rust al de zaak te beslechten. Gezien de mogelijkheden die het kreeg, had de thuisploeg al met 2-3 goals voor moeten staan. Coach Rick IJzendoorn van VVC zag het ook en heeft er wat betreft de keepers een luxe probleem bij.

,Geweldig, ik kan niet anders zeggen hoe hij zijn doel heeft verdedigd. We moesten vandaag het elftal aanpassen. We waren beter. maar dan moet je het wel maken. Je maakt het jezelf dan een stuk makkelijker. want 1-0 is magere voorsprong. Een foutje is genoeg. Gelijk bij de start van de competitie een wedstrijd een overwinning behalen is belangrijk. De manier waarop we speelden doet me deugd. ‘

Tekst: Hennie van de Weerd

  • VVC
  • SCW
  • Neal Wessel
  • Rick van IJzendoorn

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement