Uitslagen

Hillegom in mineur na verlies tegen Hoofddorp

De situatie voor S.V. Hillegom in de eerste klasse A wordt steeds zorgelijker. De ploeg van Bas Naber verloor tweede paasdag thuis het sleutelduel met SV Hoofddorp met 2-3. De bezoekers deden zo goede zaken met het oog op het ontlopen van de nacompetitie tegen degradatie.

De ruststand was 2-2. Jeroen Dedel en Jim Pijpers scoorden voor de thuisclub. Rivelino Vermeer en Kobina Plange brachten Hoofddorp tot twee keer toe weer langszij. Na rust lag de wedstrijd weer helemaal open. In de tweede helft was Hillegom de bovenliggende partij, maar sloeg Hoofddorp via Sven Wierda toe. De thuisclub kreeg daarna kans op kans. Het raakte onder meer de paal. Doelpunten vielen er echter niet meer.

Het wordt nu lastig voor Hillegom om het vege lijf te redden en zo degradatie naar de tweede klasse te voorkomen. Helemaal onderaan staat AGB dat nog een serie inhaalwedstrijden moet spelen omdat de niet speelgerechtigde Rahim Abdul een aantal keer werd opgesteld. Deze week volgt er een uitspraak over het gebeuren en hoe het verder afloopt. Voorlopig heeft trainer Bas Naber van Hillegom met nog vier wedstrijden te gaan kopzorgen.