KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Opleiden voor zaterdag-1

Ronny Grimbergen is pas 27 jaar, maar heeft al een schat aan ervaring op trainingsgebied opgebouwd. Sinds dit seizoen is hij eindverantwoordelijk voor de FC Lisse 023, het voorportaal voor zaterdag 1 dat de ambitieuze doelstelling heeft om terug te keren in de tweede divisie.

Grimbergen is een echte ‘jongen’ van de club. ‘Ik ben er bijna geboren en heb alle selectieteams doorlopen. Toch had ik al snel door dat ik het niet echt ver zou schoppen. Mijn vader zei ook dat ik maximaal de A1 zou halen (haha).’ Het trainersvak triggerde hem al op jonge leeftijd. ‘Op mijn vijftiende begon ik al als assistent bij de D1.’ Het bleek de voorbode voor meer. Langzaam schoof Grimbergen door in de trainerspiramide van FC Lisse en mooie prestaties bleven niet uit. Zo werd met de 017-1 zelf de finale voor promotie naar de derde divisie gehaald. ’Begin 2020 kreeg ik het aanbod om dit seizoen het O23 team te gaan trainen. Een hele eer en er spreekt veel vertrouwen uit. Deze ploeg is toch het laatste station richting het eerste elftal. Ik heb ook veel overleg met hoofdtrainer Raymond Bronkhorst en zijn assistent Richard van Heulen. Deze samenwerking bevalt prima.’

En ja, wie wat wil bereiken als voetbaltrainer ontkomt soms niet aan cursussen. ‘Ik heb lang de boot afgehouden en deed het puur omdat ik het zie als een hobby en het leuk vind om mijn ervaring over te brengen op een groep spelers. Daarnaast heb ik ook een drukke baan. Inmiddels heb ik echter wel mijn UEFA C op zak en wil ik ook UEFA B gaan halen.’ Wat hem aanspreekt aan het trainersvak? ‘ Voor mij is dat vooral het gezamenlijk toewerken naar doelen en het leveren van een prestatie op de zaterdag. Daarnaast is het mooi om bij te dragen aan de ontwikkeling van het groepsproces, maar zeker ook die van individuele spelers. Wat je als club voor ogen hebt, is toch het afleveren van jongens voor het eerste. FC Lisse heeft de ambitie om terug te keren in de tweede divisie, maar wel met een flink aantal spelers uit de eigen opleiding. Dat is ook wat de mensen hier willen zien. We hebben hier een sterke jeugdopleiding staan, waarbij we werken met een duidelijke visie. Techniek, tactiek, fysiek en mentaal vormen de rode draad.

Werken aan het groepsproces is iets waar Grimbergen veel tijd aan spendeert. ‘Alles begint natuurlijk met plezier. We voeren ook regelmatig individuele gesprekken met spelers, zodat we weten wat er speelt. Dat bevordert zeker ook de prestatie op het veld. Als jongens van buitenaf hier willen komen spelen, kijken we eerst ook of ze hier wel passen. Ongeacht het resultaat verwacht ik als trainer ook dat we na afloop even gezellig iets met elkaar drinken in de kantine. Uiteraard hoopt Grimbergen zo snel mogelijk weer met zijn volledige groep op het veld te staan en wedstrijden te spelen. Want ja ook hij mist het voetbalspelletje, zoals het bedoeld is, enorm.

Dit artikel is ook gepubliceerd in de maarteditie van 433.

  • FC Lisse
  • Ronny Grimbergen

Geef jouw reactie