Uitslagen

DIOS slikt nipt verlies en staat koppositie af aan HBC

HBC heeft de clash in de zondag tweede klasse tegen SV DIOS als winnaar afgesloten. De ploeg van Jasper Ketting had aan één treffer genoeg. De thuisploeg had voor rust heel lastig omdat het constant werd vastgezet. Het kwam zo weinig aan aanvallen toe. Door de vele reddingen hield de keeper DIOS in deze fase overeind. Met kunst- en vliegwerk werden de aanvallen gepareerd. In de 2e helft herstelde DIOS zich en was het gelijkwaardig aan HBC.

De wedstrijd was tot het einde spannend. Het kon alle kanten op. DIOS raakte in de slotfase de onderkant van de lat. De scheidsrechter stond totaal verkeerd opgesteld bij de vrije schop van Jesse van Wees, die de onderkant van de lat achter de doellijn raakte. Een zeker doelpunt, maar de scheidsrechter die aan de zijkant stond, besliste anders. Drie minuten later sloeg het noodlot alsnog toe voor DIOS. Sven Wierda scoorde de 0-1 en bezorgde daarmee HBC de winst.

De ploeg uit Nieuw Vennep likte zijn wonden na dit zure verlies. S.V. DONK, die ook een wedstrijd minder heeft gespeeld, profiteerde ook optimaal van deze misstap. Het won zondag met 0-1 van Foreholte. HBC pakte zo de koppositie

Van Wees: ‘Een erg zure nederlaag. In plaats van drie punten erbij staan we nu met lege handen en staan we gelijk in punten. Ik heb na afloop sommige mensen gevraagd of de bal over de lijn was en dit werd met een volmondig ja beantwoord. We kunnen er niets meer aan veranderen en zullen ons moeten herpakken. We staan nog derde. Dat is voor ons de drive om door te gaan.‘