KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Langs de lijn met VVSB-supporter Jens Geerlings

Supporters die bijdragen aan een lekker sfeertje langs de lijn. Jens Geerlings (23) valt zeker in deze categorie. En nee, daar zijn zeker niet alleen de eigen spelers van onder de indruk. Ook voor tegenstanders is de uitwedstrijd bij VVSB op sportpark De Boekhorst altijd leuk om te spelen vanwege de geweldige entourage. Sinds de succesvolle KNVB-beker campagne in het seizoen 2015-2016, waarin VVSB zelfs de halve finale bereikte, heeft de club uit Noordwijkerhout ook weer een officiële supportersvereniging. Bavone bestaat uit een groep fanatieke club fans die onder meer zorgen voor mooie sfeeracties. Zo staat VVSB onder meer bekend om de fraaie spandoeken.

Een officieel lidmaatschap is er niet bij Bavone. Jens: ‘We maken geen onderscheid. Iedereen met paars/geel-bloed is onderdeel van onze supportersschare. Aan het begin van het seizoen vragen we iedereen om een open donatie waar we om de wedstrijden heen leuke dingen van kunnen doen om de sfeer te verhogen.’ De naam Bavone is overgenomen uit het Italiaans waar het bekersucces van VVSB als amateurclub zelfs in 2016 ook de media haalde. Voor Jens is het uitduel in de Galgenwaard meteen ook het hoogtepunt. Het is inmiddels al meer dan zeven jaar geleden, maar zijn herinneringen zijn nog zeer levend. Zo was het uitvak zelfs te klein. ‘Gelukkig waren ze bij FC Utrecht bereid om met ons mee te denken en extra ruimte voor ons vrij te maken. Verder weet ik nog goed dat in de rust het bier al op was. ‘Daar hadden ze zich bij FC Utrecht wel op verkeken.’

De interesse in wedstrijden van het eerste zat er al jong in en vooral de sfeer is iets wat Jens aanspreekt. ‘Rond de amateurvelden en zeker ook in de stadions hangt toch een bepaalde subcultuur. Daar voel ik me erg bij thuis.’ En zelf draagt hij daar dus met veel plezier een steentje aan bij door bijvoorbeeld voor de supportersclub het busvervoer voor uitwedstrijden te regelen en het maken van spandoeken. Als ‘voorzitter’ van Bavone heeft hij ook leuk contact met een aantal spelers van de selectie. Wat VVSB onderscheidend maakt is volgens hem dat het “ons kent ons gevoel” en prestaties hand in hand gaan. ‘We spelen op een hoog niveau, maar blijven een dorp waar iedereen elkaar kent en makkelijk en open met elkaar communiceert.’

Een speler waar Jens enorm van genoot afgelopen seizoen was Leroy George (36). De ex-prof maakte met zijn doelpunten en assists, en zeker ook met het plezier dat hij uitstraalde, veel indruk. Helaas maakte George kort voor de start van de voorbereiding de keuze om een nieuw avontuur bij GVVV in de tweede divisie, aan te gaan. De overstap van Danny Bakker naar Katwijk is ook iets wat ze bij VVSB alles behalve leuk vinden, maar niet is tegen te gaan.

Weekendvoetbal
Na een uitstapje naar de zondag derde divisie is VVSB nu weer terug op de zaterdag en daar is supporter Jens erg blij mee. ‘Vorig seizoen speelden we zowel op zaterdag als zondag en dat was ook voor onze supporters best lastig, ook qua planning. Maar logistiek is de nieuwe indeling voor ons een stuk beter en met duels tegen FC Rijnvogels is er een mooie regioderby bijgekomen. Dus we zijn er wel op vooruit gegaan.’ Uitspraken over wat het nieuwe seizoen sportief gaat brengen, laat hij liever aan anderen over. ‘Zelf houd ik me niet zo bezig met wat andere clubs doen. Dat we als VVSB scoren op het gebied van sfeer weet ik wel en nee, dat is zeker niet op ieder complex vanzelfsprekend. We komen weleens met ons clubje mensen op locaties waar je je afvraagt of er wel gevoetbald wordt. ‘Het levert de supportersclub van VVSB af en toe mooie complimenten op. Zo is Kevin Brands (nu uitkomend voor OJC Rosmalen, red.) nog altijd lovend over de entourage bij de club en dat is veelzeggend voor een ex-prof die onder meer bij volksclubs als NAC Breda en Go Ahead Eagles en in tropische oorden als Thailand en Bali speelde. ‘Dat is natuurlijk een mooi compliment’, besluit Jens.

Dit artikel is ook terug te vinden in onze najaarseditie die binnenkort verspreid wordt bij alle clubs in de regio en een aantal retailpunten.

 

  • VVSB
  • supporter
  • Noordwijkerhout
  • Bavone
  • De Boekhorst

Geef jouw reactie