KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

'Old school' dansfeest Keep The Fire Burning viert 15-jarig jubileum

Keep The Fire Burning is het gezelligste dansfeest van Haarlemmermeer en omstreken. De lekkerste hits worden gedraaid: van dance- tot houseclassics en van hits uit de jaren ‘80-‘90-‘00 tot nu in twee zalen. Dit jaar is er een speciale editie wegens hun vijftienjarig jubileum.

Keep The Fire Burning (KTFB) is vijftien jaar geleden begonnen vanuit het idee dat er weinig feestelijke activiteiten waren op zondag. ‘Op zondag was er niets en sportkantines gingen meestal om 18.00 uur dicht. Samen met een collega/deejay hadden wij bedacht om Keep The Fire Burning te beginnen met de gedachte: ‘het vuurtje is nog niet uit! Je kan bij ons van 17.00 tot 01.00 uur nog een borrel een dansje komen doen.’ Wij zijn hiermee begonnen in Club Mystère te Amstelveen. In eerste instantie was het idee om naast onze vaste locatie op zondag ook te gaan touren met KTFB door Nederland, maar KTFB werd in Hotel De Beurs in Hoofddorp zo enthousiast ontvangen dat we daar zijn blijven plakken’, vertelt organisator Andy de Graaf.

Hyves
‘Via Hyves heb ik het feest toentertijd opgezet. Ik had iedereen die ik kende een persoonlijk bericht gestuurd. Na vijftien jaar bestaat het nog steeds en is het nog steeds gezellig! KTFB is uitgegroeid tot een soort ‘old school’ party voor feestgangers van dertig plus’, aldus De Graaf. Omdat KTFB door verschillende sponsors wordt gesteund, waaronder Bakker Gerard en autorijschool RIJ-S-EEF, bestaat het evenement al zolang. Zelfs tijdens de coronaperiode heeft Vakgarage Auto 2000 zich aan KTFB verbonden, omdat de eigenaar zo graag wilde dat het evenement bleef bestaan. De Graaf organiseert het feest met zijn bedrijf genaamd Born2Dance. Born2Dance organiseert ook andere events, waaronder Pump Up The Jamm en Ode aan Hazes. Hiernaast kan Born2Dance ook de promo, dj’s, artiesten en licht/geluid voor andere partijen en evenementen regelen.

Ik ga naar mijn eigen feestjes!’

Discotheken zijn nagenoeg verdwenen en zijn reeds vervangen door grote festivals. Keep The Fire Burning is nog één van de weinige ‘old school’ feestjes voor dertigplussers. ‘Mensen vragen mij wel eens of ik nog ga stappen. Ik ben inmiddels 52 dus ik ga niet meer zoals vroeger elk weekend naar het Leidseplein/ Daarom zeg ik altijd: ‘Ik ga naar mijn eigen feestje!’

De kracht van Keep The Fire Burning
Het feest heeft in de afgelopen jaren meerdere locaties gekend. Dit jaar wordt het vijftienjarig bestaan op 1 oktober 2022 gevierd in Hotel De Rustende Jager aan de Venneperweg 471 in Nieuw-Vennep. Er zijn twee zalen. In de ene zaal hoor je alle hits en meezingers uit de jaren ’80, ‘90 en ’00. In de andere zaal wordt er club, dance, en house gedraaid. Zo is er voor elk wat wils. ‘Het is deels echt een ons-kent-ons feestje. Zelfs na zoveel jaar zie ik nog steeds vaste mensen die ernaar uitkijken en die trouw elk jaar weer komen. Het is ook altijd weer verrassend om mensen van vroeger te zien. Ik denk ook dat dat de kracht is van KTFB. Maar we zien ook veel nieuwe gezichten van mensen die bijvoorbeeld niet uit de buurt komen’, zegt de organisator. Het is dan ook mogelijk om een kamer te boeken in het hotel waar het feest wordt gehouden.

Jubileum
Om te vieren dat het evenement al vijftien jaar bestaat, heeft Andy een bijzondere line-up geregeld. Oude bekende Dj’s zoals Orlando Valpoort (The Challenge) en Marcel Ravesteijn (De Club) zijn uiteraard weer van de partij voor de danceclassics, maar dit jaar is het - speciaal voor het jubileum – ook gelukt om DJ Irwan met Rico Greene te boeken. Andy ziet ernaar uit om het vuurtje flink op te stoken en heeft goede hoop dat het gaat knallen bij deze speciale editie.

Tekst: Nikola van Krieken

Foto: Ester van den Bulk

 

  • Keep The Fire Burning

Geef jouw reactie