Uitslagen

Lisse levert te weinig energie en verliest van ACV

FC Lisse heeft in de eerste competitiewedstrijd in de derde divisie direct averij opgelopen. ACV won door een late treffer op Ter Specke met 2-3. De ploeg van Raymond Bronkhorst zette het laatste kwartier nog aan, maar de Assenaren gaven geen krimp en hielden alles met kunst en vliegwerk dicht. Keeper Ben Wormmeester eiste ook een hoofdrol op met twee knappe reddingen.

Wat de Lissenaren ook probeerden, ze liepen zich iedere keer stuk op de verdediging. FC Lisse was in helft één de partij die aan de juiste formule aan het zoeken was, maar ACV nam onverwachts wel de leiding door Justin Mulder. Dat was een fikse tegenvaller. De Lissenaren gingen op zoek naar de 1-1 en die viel in de 26ste minuut via Enzo Stroo. Er volgde meer moois voor de thuisclub. David Verweij scoorde vlak voor rust de 2-1 en het harde werken met gebreken werd zo toch beloond.

In de beginfase van de tweede helft nam ACV het heft in handen en dat leverde al snel resultaat op. Freddy Quispel scoorde de gelijkmaker (2-2). Je kon er eigenlijk op wachten en het gebeurde ook. De wedstrijd kon weer alle kanten op. Na wat kansen over en weer leek een gelijkspel eraan te komen. In het laatste minuten sloeg ACV toch nog toe via Gijs Jasper en zo namen de iets slimmer spelende bezoekers toch de volle buit mee naar Assen.

Bert de Boer trainer van ACV was content met de overwinning. ‘Je kunt de eerste drie punten maar binnen hebben. De jongens hebben goed hun taken verricht en er veel energie in verwerkt. Na de twee tegengoals hebben we ons goed hersteld. In de tweede helft slaan we toe. Onze keeper stond paraat en zeker in de eindfase met twee belangrijke reddingen. Hier kunnen we mee verder.’

Zijn collega Raymond Bronkhorst was in mineur. ‘We speelden in een te laag tempo. We hadden vandaag een valse start, ondanks dat we een goede voorbereiding hadden. Als we te weinig energie leveren, wordt het lastig. We moeten zorgen dat we meer grip krijgen op de tweede bal. 100 procent en geen 90. Mijn motto is om altijd voor het hoogste te gaan. Allebei hadden de ploegen blessures, dus dat is geen excuus. Volgende week tegen Ter Leede. Een derby van de eerste orde. Ben benieuwd hoe de jongens zich dan profileren.’