KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Er waait een nieuwe wind bij ODIN'59

In de gemeente Heemskerk neemt HSV ODIN’59 een belangrijke rol in. Met circa 1200 leden spreek je immers een stevig woordje mee. Het fraaie uitzicht op Slot Assumburg nodigt al op voorhand uit tot een bezoek en het zijn zeker niet alleen voetbalmensen die de weg naar het complex te vinden. HSV ODIN’59 staat als voetbalclub immers midden in de lokale maatschappij. Zo maken ook scholen graag gebruik maken van de accommodatie en bij de recente verkiezingen kon er bij de vereniging ook gestemd worden.

2023 was voor HSV ODIN’59 een jaar waarin er verenigingsbreed heel veel gebeurde. Op het sportieve vlak springt de onverwachte promotie van het vlaggenschip eruit. HSV ODIN’59 eindigde immers slechts op de achtste plek in de hoofdklasse, maar verzilverde de periodetitel en komt zo wederom uit in de derde divisie. Daarnaast is er ook op het bestuurlijke vlak veel veranderd. In het najaar is een nieuw team, geformeerd met Wilco Verschoor als nieuwe voorzitter. Voor de hele jeugdafdeling is een heel nieuw beleidsplan geschreven en in werking getreden. ‘Onderscheid maken doen we niet. Voor ons is ieder team net zo belangrijk’, geeft Wilco aan. Bij een club met de body van HSV ODIN’59 heb je veel handjes nodig en daar horen ook op het trainingsveld goedwillende ouders bij. ‘Iedere (beginnende) trainer bieden we ook de JVTC-opleiding (Jeugd voetbal trainer coach opleiding red.) aan.’ Om het kader op peil te houden, beschikt de club verder over een actieve vrijwilligerscommissie. ‘Zij zijn veel bezig met werving en dat is hard nodig ook. Wilco: ‘Ze zijn zeker nog te vinden, maar de tijden zijn wel veranderd. Iedereen heeft het druk en zo maar beperkt tijd en daardoor heb je er dubbel zoveel nodig.’

En dat komt natuurlijk ook omdat HSV ODIN’59 een vereniging is met een volle evenementenkalender. Zo verheugt de oudste jeugd zich ieder jaar weer de Heemskerk Cup met deelname van betaald voetbal organisaties uit binnen- en buitenland en voor de jongste wordt Sinterklaas natuurlijk op gepaste wijze gevierd en was er in de zomer voor de jeugd een groot boardingstraatvoetbaltoernooi in het centrum van Heemskerk, het bleek een voltreffer!

Het hele artikel is terug te vinden in de wintereditie van 433 Magazine

  • Heemskerk
  • Wilco Verschoor

Geef jouw reactie