Uitslagen

Bollenderby prooi voor FC Lisse

FC Lisse heeft zich hersteld na de nederlaag tegen Ajax 3-0. Zaterdag won het de Bollenstreekderby tegen VVSB met 2-1. Alle treffers vielen voor rust. De Lissenaren namen een 2-0 voorsprong via Enzo Stroo en een prachtig schot van Jeffrey Kleibroek. Namens VVSB scoorde Obi Onyeike van dichtbij tegen.

En dat gaf VVSB vertrouwen. Het probeerde aanvallen op te zetten, maar de meesten smoorden in het gevecht. En dan FC Lisse dat verzuimde meer afstand te nemen gezien de kansen die werden voorgeschoteld. In die tweede helft drong VVSB aan, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Nieuw bij is VVSB is trainer Wilfred Van Leeuwen die terugkeerde op het oude nest. De ploeg speelde een paar dag terug al vriendschappelijk onder zijn leiding. Het competitie gebeuren is even een ander verhaal, zo bleek tegen Lisse. Halverwege de tweede helft maakte verdediger Peet van der Slot na lange blessureleed en corona zijn rentree bij VVSB. Van der Slot kon er ook niets meer aan veranderen. Veel speelminuten heeft hij hard nodig om weer op niveau te komen. Alleen is de vraag wanneer is hij weer volledig fit. Wanneer heeft hij weer een basisplek? De tijd zal het leren. Toen het eindsignaal klonk, was men opgelucht aan FC Lisse kant. Een krappe voorsprong van 2-1 is heel snel genivelleerd als het even tegenzit.

De trainer van FC Lisse Raymond Bronkhorst was tevreden met de te krappe winst. ‘Het was niet helemaal nodig, want we waren aan de bal de betere partij. Het eerste kwartier hebben we het lastig, maar daarna hadden we het na die 2-0 al definitief kunnen beslissen. Uit een spelmoment wordt het dan 2-1. Daarna krijgen we de kans om 3-1 te maken, maar missen die. Je weet dat het dan tegen iedere tegenstander lastig wordt.’