433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Effectief Ter Leede wint bollenstreekderby met Lisse

De streekderby in de derde divisie tussen FC Lisse en Ter Leede is een prooi geworden voor de Sassenheimers. Ze wonnen met 0-2 en staan zo stabiel op de ranglijst. Ter Leede was zeer effectief in de eerste helft. In luttele minuten stond de thuisclub met 0-2 achter. Robert Steemers, die de bal handig meenam na een vrije trap op het middenveld en doeltreffend afrondde en Ian van Otterlo met een kopbal in twee instanties waren de schutters. De ploeg van Robbert de Ruiter verprutste zowel in de eerste- als tweede helft de mooiste kansen.

In de tweede helft was het zaak tegenhouden te houden voor de bezoekers. Lisse voerde de druk op. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was in de topklasse in 2013. Het zijn altijd beladen wedstrijden tussen beide teams, die vaak in een gelijkspel eindigen. Vanaf het fluitsignaal gaven beide teams vol gas. Dat leidde herhaaldelijk tot hachelijke situaties vooral aan de kant van de Ter Leede. Uiteindelijk werd de aansluiting niet gemaakt en tikte de tijd weg in het nadeel van Lisse dat de aansluitingstreffer niet kon maken en een spannende slotfase uitbleef.

Ter Leede-speler Ben van der Lans vond dat de Lissenaren genoeg kansen hebben gehad. ‘Als je ze niet maakt, kan ik daar niets aan doen. Wij wisten er vandaag vooral met snelle uitbraken wel raad mee. Door deze winst staan we gelijk met VVSB. Of de winst terecht is, laten we maar in het midden. Derby’s zijn nooit te voorspellen. We waren zeer effectief in dit duel en sloegen toe in de eerste helft. Hier kunnen we mee verder.’

Tekst: Hennie van de Weerd