KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

FC Lisse stapt naar de rechter in verband met bekersoap

FC Lisse dacht zich woensdagavond na een bekertriller tegen HSV Hoek geplaatst te hebben voor de laatste 32 in de KNVB-beker. Naar aanleiding van de strafschoppenserie stelde de KNVB echter een onderzoek in. De uitkomst is dat de penaltyreeks op 4 oktober, aanvang 21.00 uur, opnieuw moet.

Na 120 minuten en een 2-2 stand moesten penalty’s de beslissing. De formatie van Robbert de Ruiter had hierin de zenuwen het beste onder controle te houden. Na de toss deelde de leidsman aan de aanvoerders mee dat de penalty serie genomen moest worden – in de lijn van experiment van de UEFA – de zogenaamde ABBA- variant. Die manier van strafschoppen nemen is echter nog niet officieel doorgevoerd in de nationale beker.

FC Lisse moest eerst, hierna HSV Hoek tweemaal, FC Lisse tweemaal, HSV Hoek tweemaal, FC Lisse tweemaal en HSV Hoek eenmaal. Na deze serie was de stand 4-4. Hierna moest worden overgestapt naar om en om een penalty. FC Lisse schoot raak en HSV Hoek miste.

FC Lisse overweegt juridische stappen te nemen n.a.v. deze beslissing. De winnaar wacht eind oktober een uitwedstrijd tegen Heracles in Almelo.

Update 26 september: Na overleg in het bestuur, met een afvaardiging van de spelersgroep en staf heeft FC Lisse besloten een civiel rechterlijke procedure te starten.

 

  • FC Lisse

Geef jouw reactie