KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Telstar Vrouwen versterkt zich met Japanse Kira

Chinatsu Kira versterkt de Vrouwen van Telstar. De Japanse komt per direct over van het Spaanse SE AEM Women. De 32-jarige aanvallende middenvelder brengt een hoop (internationale) ervaring met zich mee. Kira heeft een contract getekend voor 1 seizoen. Met het aantrekken van de Japanse spelverdeler heeft Telstar Vrouwen de selectie voor het komende seizoen rond.

Hans de Winter, technisch manager van Telstar Vrouwen: ‘We zijn op zoek gegaan naar een ervaren kracht die ons weer een stap verder kan brengen. Met het aantrekken van Kira hebben we alle vertrouwen dat we deze ervaring hebben gevonden en zal de ontwikkeling van onze speelsters en club voortgezet kunnen worden.’

De stap naar Telstar maakt Kira niet zomaar. Kira was in 2015 voor het eerst in Nederland als speelster van Urawa Red Diamonds Ladies en nam deel aan het internationale ICG-Tournament in Uitgeest. Ze won niet alleen, maar werd ook uitgeroepen tot ‘Speler van het Toernooi.’ Vanaf dat moment had ze een sterk verlangen om zichzelf uit te dagen in Nederland.

Kira: ‘Na kort in twee landen te hebben gespeeld, Australië en Spanje, ben ik erg blij en trots om dit seizoen voor Telstar te spelen als eerste Japanse speelster in de Eredivisie Vrouwen. Telstar is een team dat agressief druk wil zetten naar voren en balbezit hoog in het vaandel heeft staan. Ik focus me op het zo snel mogelijk verwerven van de teamtactiek en het team te helpen verbeteren en de nieuw gestelde doelen voor het komende seizoen te bereiken. Ik beschouw mezelf als een teamspeler met een aanvallende stijl en ben van plan bij te dragen met doelpunten en assists.’

In 2014 maakte Kira onderdeel uit van de selectie van Japan dat de Asian Cup won. In datzelfde jaar werd ze met Japan tweede bij de Asian Games. In totaal kwam ze tot 12 optredens waarin ze 5 keer het net wist te vinden.

 

  • Telstar Vrouwen
  • Chinatsu Kira

Geef jouw reactie