Uitslagen

Ter Leede blijft koploper na winst tegen DFS

Ter Leede heeft afgelopen zaterdag dure punten vergaard tegen SV DFS. De Roodgelen wonnen het treffen in de hoofdklasse met 0-2. De manschappen van trainer Henk Wisman hebben met nog vier wedstrijden voor de boeg zelf de regie in handen. De Sassenheimers hebben een voorsprong van twee punten op Volendam. Jeffrey Bok benutte een penalty en Rob Zandbergen scoorde ook. Ter Leede had zo voor rust al een comfortabele marge te pakken.

De koploper is eigenlijk nooit, zeker niet in het eerste bedrijf, in de problemen geweest. De tweede helft was een stuk minder van Ter Leede kant. De mannen van Henk Wisman vonden het toen wel best en namen gas terug. Het was geen hoogstaande wedstrijd in Opheusden. In de tweede helft waren de mannen van Joop Gall, de nieuwe trainer van DFS, op zoek naar de aansluitingstreffer, maar dat was tevergeefs.

De geschorste aanvoerder Mike Boelee sprak van een matige wedstrijd. ‘Belangrijk vandaag waren de punten voor ons. Die hebben we binnengehaald. We staan nu eindelijk twee punten los van Volendam en dat willen we zo houden tot het einde van de competitie. Normaal gesproken spelen we veel beter. Vandaag was het minder, maar ook zo’n wedstrijd zit er wel eens tussen. Het wordt spannend. We gaan er natuurlijk alles aan doen om die laatste vier wedstrijden tot een goed einde te brengen. Het was de tweede helft een lastige pot, maar we hebben onze huid duur verkocht.’