KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Jan van den Broeck steunt Oegstgeest door dik en dun

De zaterdag op de voetbal doorbrengen dat is wat Jan van den Broeck al jaren graag doet. Hij behoort tot de vaste schare supporters van fusieclub FC Oegstgeest en schrijft ook verslagen voor de clubsite. De fusieclub, in 2018 ontstaan uit VV Oegstgeest en UDO, is bezig aan een verrassend sterk seizoen in de zaterdag derde klasse.

In tegenstelling tot bijna alle andere fans heeft Van den Broeck nog geen wedstrijd hoeven missen. Van den Broeck vertegenwoordigt de club ook bij uitwedstrijden en heeft zo het voorrecht om toch telkens langs de lijn aanwezig te mogen zijn.
Van den Broeck, zelf ooit een getalenteerde keeper bij Kagia, heeft een stevige achtergrond bij VV Oegstgeest. Zo zat hij tien jaar in het bestuur, waarvan acht jaar als voorzitter. In deze hoedanigheid was Van den Broeck nauw betrokken bij het intensieve fusietraject dat in 2018 succesvol werd afgerond. ‘Daarna ben ik nog een jaar vicevoorzitter geweest. Ik loop niet zomaar weg. Bij mijn afscheid ben ik benoemd tot erelid en ook heb ik de zilveren speld van de KNVB gekregen voor mijn inzet voor de club en het tot stand komen van de fusie.’

Loyaal
Ondertussen heeft Van Den Broeck een aantal andere taken op zich genomen. ’Ik sta iedere donderdagavond als de mannen en vrouwenselectie trainen achter de bar, zit in de onderhoudsploeg en ben bij de thuiswedstrijden als gastheer aanwezig.’ Een mooie herinnering is er aan het laatste jaar van VV Oegstgeest. Na twee verloren nacompetitiefinales (allebei via penalty’s) was het in de derde poging eindelijk raak en promoveerde de club terug naar de derde klasse. ‘Zo kon de champagne eindelijk uit de tas en konden we sportief een perfecte start maken met de nieuwe club.’ Na twee onafgemaakte seizoenen waarin FC Oegstgeest het lastig had, gaat het deze competitiejaargang aanzienlijk beter. ‘Er zijn onder meer wat oud-spelers van UDO teruggekomen. Er zit duidelijk meer kwaliteit in de ploeg. Wellicht kunnen we zelfs meestrijden om een periodetitel. De filosofie van de club is zo hoog mogelijk spelen. Het sociale aspect, zoals de derde helft, vinden we ook belangrijk. De derde klasse is prima, maar de tweede klasse mooier.’

Of Van den Broeck een favoriete speler heeft? ‘We kiezen iedere wedstrijd een Man of the Match waarbij we via een formulier punten mogen geven. Bob den Hollander, onze aanvoerder, is wel een belangrijke schakel. Een middenvelder met veel scorend vermogen. Hij wordt ook regelmatig door andere clubs benaderend, maar hij is ons altijd trouw gebleven.’ Supporter is Van den Broeck zeker niet alleen van het eerste, maar ook van zijn vijf kleinkinderen. ‘Eén voetbalt er hier bij Oegstgeest, drie spelen bij Meerburg en één hockeyt er bij LOHC. Ze vinden het allemaal erg leuk als opa komt kijken, dus ik moet mijn aandacht een beetje verdelen. Mijn vrouw zie ik bijna niet op zaterdag’, besluit Van Broeck met een veelzeggende lach.

Dit artikel is ook terug te lezen in de 433 editie van maart.

  • FC Oegstgeest
  • Jan van den Broeck
  • UDO

Geef jouw reactie