KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Joey Vink verovert plek in selectie FC Lisse

Als hopelijk de nieuwe competitie start in september wordt er vers bloed toegevoegd bij het eerste van FC Lisse. Joey Vink is de naam. De pas 20- jarige middenvelder uit het tweede elftal stoomt door de hoofdmacht. Een hele leuke groep vindt hijzelf en hij voelde zich gelijk thuis. Dat begon direct in de jeugd. De meesten zijn eigenlijk vrienden van elkaar vindt Vink. Iedereen kent elkaar en dat is wel zo makkelijk.

Over twee weken wordt Vink 21 jaar. Hij begon in de jeugd van SJZ uit Zoeterwoude en stoomde toen door naar het eerste elftal. Niet te vergelijken, want in de 4e klasse spelen is natuurlijk een stuk lager. De middenvelder begon dit seizoen aan zijn 5e jaar in de Lisser brigade. Zijn structuur op voetbalgebied viel gelijk op bij jeugdtrainer John Cuvelier waar hij twee jaar speelde en vervolgens twee jaar in het tweede elftal. Vink bleek een vaste waarde onder John Cuvelier. Hij werd in de jeugd gelijk kampioen en gaf dat een vervolg in het tweede elftal. Dat viel op en zo werd hij gelijk overgeheveld naar het eerste elftal.

Joey werkt in Leiden samen met zijn oudere broer Jessie (24) die vanaf komend seizoen voor HBC gaat spelen. FC Lisse traint twee keer in de week i.p.v. vier keer en voor Vink is dat wel aanpassen. Fit blijven is het belangrijkste, want je conditie gaat sneller achteruit dan vooruit.

Hij hoopt dan ook dat de coronaperiode snel achter de rug is. Volgens Vink moet je ook een beetje geluk hebben met een trainer die het in je ziet zitten. Voorlopig is het afwachten hoe alles verloopt. Vink wil net als iedereen zo snel mogelijk aan de slag en FC Lisse omhoog helpen en hopelijk in september aan de nieuwe competitie beginnen.

Tekst: Hennie van de Weerd

  • Joey Vink
  • FC Lisse

Geef jouw reactie