KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Voetbalmeiden met ambitie!

Telstar is na enkele jaren afwezigheid vanaf dit seizoen weer vertegenwoordigd in de top van het vrouwenvoetbal. Onder de naam Jong Telstar Vrouwen wacht het team van hoofdtrainer Hans de Winter en assistent Marelle Worm in de beloftecompetitie met tegenstanders als Ajax en PSV een interessante krachtproef. Voor Ambitieuze en getalenteerde voetbalsters uit Haarlem, Heemstede en de wijde omgeving is er zo een mooi podium om zich verder te ontwikkelen. Puck Donker (20) Anna van der Vlist (17) en Lala Saenkla (17) en met hun nog een flink aantal andere meiden grijpen deze kans met beide handen aan.

Het is een tropische zomerdag wanneer we op het complex van DSS in Haarlem afspreken voor een interview met dit trio. De meiden zijn hier bijna dagelijks te vinden. Om op dit hoge niveau te spelen moet je niet alleen veel voor je sport over hebben, maar af en toe tevens offers brengen. Puck Donker, met haar net twintig jaar een routinier binnen de selectie, weet wat er allemaal bij komt kijken. ‘Ik speelde vorig seizoen nog met VV Alkmaar in de eredivisie. Ik had het daar niet meer zo naar mijn zin en kende Hans de Winter al. Mijn keuze voor Jong Telstar Vrouwen heeft daar zeker een rol in gespeeld.’ Puck beseft dat er veel van haar wordt verwacht. Ze loopt niet weg voor een verantwoordelijke, leidinggevende functie binnen het team. Zo ziet Anna Puck wel de vaste aanvoerster van het team worden.

In korte tijd is niet alleen een selectie gevormd, maar volgens de meiden zeker ook een hecht collectief ontstaan. Anna: ‘Een voordeel is wel dat veel meiden elkaar al kenden van de Telstar Vrouwen Voetbal Academie. Daarnaast heeft Marelle veel leuke dingen online bedacht via onder meer Zoom in de periode dat we elkaar als speelsters niet konden zien. Zo was er onderling toch regelmatig contact.’ Concurrentie is er zeker. ‘We hebben in totaal 23 speelsters en er kunnen er slechts achttien mee naar de wedstrijden. Wel mag er onbeperkt gewisseld worden.’ Lala, die begon bij Haarlem-Kennemerland en later voor DSS speelde, richt zich op de positie van rechtsbuiten. ‘Voorheen was ik spits. Robert Lewandowski is mijn voorbeeld. Voor mij is het nog even wennen aan de automatismen op een nieuwe plek. Daarnaast werk ik aan het verhogen van mijn handelingssnelheid.’ Groeien als speelster en nuttig zijn voor het team. Anna en Lala vinden dat belangrijke punten voor dit seizoen. Puck wil vooral stappen maken in de communicatie/het aansturen van haar ploeggenoten.

Verwachtingen als team? Het trio vindt het lastig om een klassering in te schatten. Voorzichtig wordt gedacht aan een plaats bij de beste vijf. De ontwikkeling van het team staat echter voorop. ‘We kunnen zeker ook wel tevreden zijn als we als volledig nieuw team een goede wedstrijd hebben gespeeld en ons gehouden hebben aan het plan. De uitslag geeft niet altijd de doorslag’, besluit Puck.

 

  • Telstar Vrouwen

Geef jouw reactie