433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Verplancke tankt vertrouwen met Ter Leede tegen Rijnsburgse Boys

Na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Ter Leede en Rijnsburgse Boys was Ter Leede- aanvaller Ronnie Verplancke content met de 1-0 overwinning. Zeshonderd toeschouwers zagen Verplancke zelf rond de 38e minuut de openingstreffer scoren. Ter Leede speelde een uitstekende eerste helft. Dat de ploeg van Henk Wisman de tweede helft wat minder uit de verf kwam, had te maken met de spelers wisselingen.

Met name het laatste half van de tweede helft was dat zichtbaar. Wisman geeft ook andere spelers de kans om zich te profileren. De overwinning van de roodgelen was dik verdiend. Van voetbaltechnisch verschil tussen de hoofdklasser en de tweede divisionist was in het veld niets te zien. Sterker nog, het was Ter Leede wat de klok sloeg. Na drie oefenduels is de eerste treffer een feit geworden voor de Wisman- brigade.

Op de weg terug
De aanvaller is weer op de goede weg terug. In oktober van het vorige jaar kwam de aanvaller slechts tien wedstrijden in actie voor zijn club. Door een blessure haakte hij helemaal af en speelde hij geen wedstrijd meer.

Kraakbeen
De aanvaller zelf over de blessure: ‘Er zat een scheur in het kraakbeen van mijn knie. Dat zit er nog steeds alleen is daar litteken weefsel voor in de plaats gekomen waardoor ik er minder last van heb. Het zal door de slijtage in mijn knie nooit helemaal goed komen.’

Doorgetraind
‘Toen ik ging revalideren, ben ik gelijk aan de slag gegaan en volle bak gaan trainen. Ook in de zomer ben ik daar lekker mee door gegaan. Ik ben nu redelijk fit aan het worden. Dat ik dan vandaag weer in het veld sta en scoor zie ik als een beloning. Het ging vanavond lekker tegen de Uien. Na de derde oefenwedstrijd merkte ik vanavond dat we er niet echt op achteruit zijn gegaan. De nieuwe gezichten achterin met Stefan Kraaijvanger en Rob Zandbergen geven een stuk zekerheid.

Aan de andere kant is het wel zo dat we net begonnen zijn en je er nog niets van kunt zeggen hoe het gaat lopen. Deze overwinning was een welkome opsteker tegen een goede tegenstander. Zaterdag spelen we tegen Katwijk en ben ik benieuwd hoe we ons dan profileren. We spelen in ieder geval tegen goede tegenstanders op een hoog niveau.’

Tekst: Hennie van de Weerd