433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Hillegom wint door wereldgoal Van Leeuwen

Een werelddoelpunt van Peter van Leeuwen heeft S.V. Hillegom eindelijk de eerste competitiezege opgeleverd. Na afloop van de wedstrijd tegen LSVV (1-0) viel er dan ook een grote last af van de ploeg van Arend-Jan Kranenburg. Door de eerste driepunter heeft Hillegom de laatste plaats in 1A achter zich gelaten.

100+ 1 Ryan

Uitgerekend in zijn 101ste wedstrijd voor Hillegom deed Aidan Ryan zichzelf nog een extra cadeau met de eerste overwinning van het seizoen. Eigenlijk had vorige week de huldiging moeten plaatsvinden (100 wedstrijden) , maar toen kwam het er niet van. Gevat antwoordde de vleugelaanvaller na afloop dat het vandaag dan wel heel goed uitkwam.

Uitblinker

Wie anders dan Frank de Groot was weer eens de uitblinker bij de Hillegommers. De 36- jarige aanvoerder zat overal tussen en had volledig de regie in handen achterin bij de thuisclub. Constant stuwde hij zijn manschappen vooruit. Alleen al voor hem was de overwinning zoet na alle inspanningen in de laatste zeven wedstrijden. Wie ook opviel, was Mike van Veen. De middenvelder met veel loopvermogen veroverde veel tweede ballen en zwoegde meter na meter het veld over.

Rust

Beide ploegen waren volledig aan elkaar gewaagd in het eerste bedrijf. In de beginfase van de wedstrijd ontsnapte Hillegom aan een achterstand, de lat was de reddende engel. Qua kansen was er weinig te halen bij beide ploegen in de eerste helft. Een mooi moment was de kopbal van de kleinste man van het veld, Ryan. Van grote afstand belandde zijn inzet (kopbal) de bovenkant van de lat. Rond het half uur kreeg Luuk Buitendijk een grote kans, maar LSVV- keeper Dave Stet voorkwam erger.

Oppepper

Hillegom- verdediger Danny van der Berg had er alle vertrouwen in dat het de tweede helft wel zou kunnen gaan lukken. ‘Onze coach pepte ons in de rust op om vanaf het fluitsignaal vol gas te geven. De goal moest een keer gaan vallen. prentte hij ons constant in.’

Volley

En de bevrijdende goal van Van Leeuwen viel dan ook rond de 68e minuut. Alles wat hij deed, was goed. De aanname, het vervolg, en de volley vanaf twintig meter was zelfs subliem (1-0). De ban was gebroken. De ingevallen Ronald Turenhout had de wedstrijd nog meer glans kunnen geven. Maar zijn inzet ging helaas over. De laatste acht minuten waren nog ongemeen spannend. Ook Hillegom- keeper Rahim Gok deed vrolijk mee aan het schouwspel. Vier keer bokste hij perfect de hoge ballen uit zijn doelgebied. Eigenlijk bleef Hillegom monter op de been.

Feestje

Na afloop van de wedstrijd bleef het lang onrustig in de kleedkamer van de Hillegommers. Hillegom-verdediger Van der Berg had wel zin in een feestje. ‘Ja een lekker biertje hebben we wel verdiend. Natuurlijk is het lek nog niet boven, maar deze overwinning geeft ons veel vertrouwen voor de komende wedstrijden. De eerste helft waren we aan elkaar gewaagd. De tweede helft was grotendeels voor ons en maakten we het verschil. Het heeft ons weken tegengezeten. We hebben het vandaag met z’n allen gedaan en zijn we eindelijk beloond.’

Velsen

Zondag wacht de kraker tegen Velsen op sportpark De Zanderij. Bij winst kan de ploeg van Kranenburg aansluiten en qua punten gelijk komen met de bezoekers.

Tekst: Hennie van de Weerd