KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KNVB denkt na over vernieuwde competitieopzet in betaalde voetbal

Het Nederlandse voetbal bestudeert het komende jaar mogelijke verbeteringen in de competitieopzet van de Eredivisie, Jupiler League en KNVB Beker. Het doel is competities te organiseren met meer gelijkwaardige teams en meer onderlinge weerstand tussen voetballers.

Dat komt ten goede aan het niveau van het Nederlandse voetbal. Alle kenmerken van een competitie, zoals kampioenschap, play-offs, promotie/degradatie en periodetitels worden onder de loep genomen.

De studie is een samenwerking tussen de voetbalbond (KNVB), Eredivisie (ECV), Jupiler League (CED), de spelersraad (CSR) en trainer-coaches (CBV) en resulteert in een advies voor de Algemene Vergadering Betaald Voetbal in mei 2017. Op die vergadering stemmen de betaald voetbalclubs op eventuele vernieuwingen van de competities in het Nederlandse voetbal. Aanpassingen in de competities kunnen worden doorgevoerd in het seizoen 2018/’19.

De redactie van 433 Magazine is benieuwd hoe haar lezers hier over denken. Een aparte kampioenspoule net zoals in België of bijvoorbeeld een strengere degradatieregeling uit de Eredivisie en/of Jupiler League? Reacties zijn welkom op e-mailadres redactie@433magazine.nl.

Bron: KNVB

  • KNVB
  • competitieopzet betaalde voetbal

Geef jouw reactie