KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Katwijk grijpt koppositie op sensationele zaterdag

Katwijk heeft titelprolongatie in de tweede divisie bijna volledig in eigen hand. De regerend kampioen won zelf de regioderby met 0-2 van FC Lisse en klom door onverwachtste uitglijders van AFC en Rijnsburgse Boys van plek drie naar één.

De ploeg van Anthony Correia speelt komende zaterdag op De Krom tegen middenmoter SV Spakenburg en hoeft bij een driepunter waarschijnlijk niet naar AFC te kijken. De Amsterdammers staan staat weliswaar ook op 68 punten, maar het doelsaldo van de regerend kampioen is veel beter (+37 om +29). Dat Katwijk de 34ste wedstrijdronde als koploper begint, had vrijwel niemand verwacht. Rijnsburgse Boys en AFC troffen zaterdag allebei een team wat al gedegradeerd is en dus lag een driepunter voor allebei zeer voor de hand.

Het liep totaal anders. AFC, voor zaterdag koploper, wist pas in de slotfase een gelijkmaker te forceren tegen OFC. Rijnsburgse Boys trok in een spectaculair duel met Jong Volendam met 4-3 aan het kortste eind. De Uien zakten zo naar plek drie en lijken zo met nog een thuisduel tegen Noordwijk voor de boeg kansloos voor een eerste kampioenschap sinds 2009. AFC moet zelf winnen van het nog niet veilige Excelsior Maassluis en hopen dat SV Spakenburg Katwijk pijn doet om toch de titel nog te pakken.

 

  • Katwijk
  • Rijnsburgse Boys
  • AFC
  • tweede divisie
  • kampioensrace

Geef jouw reactie