KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Supporters Marita en Joop van Velzen missen Alliance22

De zondagmiddag met veel bekenden doorbrengen langs het veld. Dat is al vele jaren vaste prik voor Joop en Marita van Velzen. Ze behoren tot de kern van trouwe supporters van Alliance’22 uit Haarlem. Helaas moest dit vertrouwde ritueel vanaf half oktober net als in het voorjaar onderbroken worden. De competitie ligt stil en het is wachten op betere tijden. Marita: ‘Heel jammer natuurlijk. We missen zeker de gezelligheid op de club. Nu kijken we op de zondag meer naar het betaalde voetbal. Gelukkig gaat dat nog wel door.’

Marita leerde haar man in 1977 kennen. Dat hij voetbalde bij Alliance’22 kwam best goed uit. ‘Ik vond voetbal altijd al leuk om naar te kijken.’ Hoewel Joop het niet schopte tot een vast selectielid van het eerste werd ze al snel een vaste volger van het vlaggenschip. Jarenlang speelden ze ook allebei een actieve rol rond de activiteiten van zondag 1. Marita bemande de bestuurskamer terwijl Joop de taak van elftalleider vervulde.  En nee, het is beslist niet saai om een supporter van Alliance’22 te zijn. Door de jaren heen schommelde de club lange tijd tussen de derde- en vierde klasse en zo kon er regelmatig een feestje gevierd worden vanwege promotie. Maar ook bij tegenspoed (degradatie) bleven Marita en Joop, zoals het echte supporters betaamt, trouw de wedstrijden van het vlaggenschip bezoeken. Warme herinneringen zijn er zeker aan een bekerzege op SV Huizen. In het voorjaar van 2014 stuntte Alliance’22 door de toenmalig hoofdklasser na een lange strafschoppenserie, de wedstrijd eindigde in liefst 4-4, te verslaan. ‘Zij kwamen met een bus en flinke afvaardiging van het bestuur en dachten dat het tegen ons een makkelijke middag zou worden. Nou, niet dus. In de volgende ronde mochten we spelen tegen het gerenommeerde AFC. Ja, dat was een mooi avontuur.’ Diverse jubileums vallen ook in de categorie hoogtepunten. In 2022 is het weer zover. Dan bestaat Alliance’22 100 jaar.

Met eigen jongens zo hoog mogelijk spelen. Dat is de clubvisie van Alliance’22 en is ook hoe Marita het graag ziet. ‘Er is hier op de club veel aandacht voor de jeugd en het geeft zeker ook een extra dimensie dat er met Tim Koppen en Willem de Vreeze nu ook trainersduo uit de eigen gelederen voor de selectie staat.’ De eerste wedstrijden dit seizoen in de derde klasse verliepen wisselvallig. Wat de verwachtingen zijn voor het vervolg? ‘Ik schat in dat we rond plek vijf, zes moeten kunnen eindigen en wellicht een periodetitel kunnen pakken.’ Eén ding is zeker, wanneer de eerste wedstrijd weer gespeeld gaat worden zijn Marita en Joop als supporter aanwezig.

Kadervraag:
Het mooiste aan voetbal vinden wij……
‘De wedstrijdspanning en de onvoorspelbaarheid van de afloop.’

Dit artikel is ook terug te vinden in de decembereditie van 433 Magazine die vanaf dit weekend verkrijgbaar is.

 

  • Alliance22
  • supporters

Geef jouw reactie