433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Hillegom mist de aansluiting na nieuw verlies

In de eerste klasse A van het zondagvoetbal is SV Hillegom bezig aan een vrije val op de ranglijst. De ploeg van Stefan Teeken stond na het treffen met LSVV weer met lege handen (2-3). Jeroen Dedel scoorde twee keer voor Hillegom.

Van wilskracht, zoals in de wedstrijd tegen DSOV, was zondag weinig te merken. Het vele balverlies was daar debet aan. Hillegom zette wel aan het laatste kwartier, maar paal en lat stonden succes in de weg. LSVV nam de leiding met 0-1, maar uit een strafschop herstelde Dedel snel weer het evenwicht. Kort voor rust namen de bezoekers opnieuw de leiding.

Na rust dacht iedereen dat Hillegom wel even zou komen. Dat bleek een misrekening. De ploeg uit Zuid-Scharwoude liep uit naar 1-3. Dat Dedel nog 2-3 maakte, gaf de thuisclub nieuwe moed, maar gescoord werd er niet meer. Het was dan ook muisstil in de kleedkamer van de Hillegommers. Het wordt nu de hoogste tijd om punten binnen te sprokkelen. Frank de Groot, die kampt met een blessure, hervat volgende week de training. Zondag wacht AFC’34 en zal dat een hele kluif worden.

Rob Klanker, de trainer van LSVV, was na afloop een zeer tevreden man. ‘Dit zijn voor ons hele belangrijke punten. We stijgen op de ranglijst en dat geeft ons lucht. We hebben het even lastig gehad het laatste kwart van de wedstrijd. Met een dosis geluk hebben de manschappen zich met zijn allen deze drie punten verschaft. Het was nodig ook, want aan een gelijkspel hadden we beide niets. Als we het rustig hadden uitgespeeld voor hun doel, waren eerder zeker geweest van de winst.’

Tekst: Hennie van de Weerd