KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

RCH ademt voor een dag Ajax

Geef de kinderen eens ongelijk. Training krijgen op de Ajax manier, dan moet je haast wel je Ajax tenue aan voor de clinic bij RCH in Heemstede.

Het zonnetje kwam woensdag 14 oktober al vroeg opzetten en ruim zeventig kinderen hadden zich ingeschreven. Door Ajax werden ze opgewacht op de parkeerplaats bij RCH. Ouders mochten vanwege corona immers niet komen toekijken, dus afscheid nemen en daarna konden de kinderen het veld op met hun Ajax rugtasje met daarin o.a. een clubbidon. Het moest natuurlijk vooral Ajax ademen en zo was ook het RCH-hoofdveld aangekleed. Deze dag stond in het teken van hoe Ajax traint en als rode draad liep daar samenwerking doorheen.

Verdeeld over zes groepen met elk een trainer met als groepsnaam een Ajax- speler werden natuurlijk basistechnieken geleerd. Luisteren (mond dicht als de trainer praat), discipline (doen wat er gevraagd wordt), baltechniek, alles kwam voorbij op deze leerzame dag.

Het volgen van een echte Ajax training was toch wel het ultieme genot voor de jeugd van RCH. Het gras was lekker nat, maar dat deerde niemand. De kinderen waren lekker bezig. Na afloop kreeg iedere deelnemer een fraaie certificaat. Voor 1 dagje mochten ze zich een echte Ajaxied voelen.

  • Ajax clinic
  • RCH

Geef jouw reactie