KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ex-profs HFC Haarlem ruim langs Kon HFC in jubileumduel

Op 15 september 2016 was het 137 jaar geleden dat sportpionier Pim Mulier de Haarlemsche Football Club oprichtte. Om de verjaardag van de oudste club van Nederland extra luister bij te zetten, trad een selectie van oud-eerste-elftalspelers van de Koninklijke HFC op donderdagavond 15 september aan tegen een selectie van ex-profs van HFC Haarlem.

Onder leiding van oud-topscheidsrechter Roelof Luinge voltrok zich een leuk en sportief duel met veel kansen voor beide doelen. Na een 1-0 achterstand (fraai lobje Patrick Tenthof) werd het onder het toeziend oog van het enthousiast meelevende publiek uiteindelijk 6-1 voor de ex-profs. Doelpunten van Dennis Iliohan (2x), Tristan Buchinhoren, Marcel Oerlemans, Aad Mathot en Kenneth Goudmijn.

HFC Haarlem coach Gerard van de Lem beschikte over een fitte en ervaren selectie met onder meer Khalid Sinouh, Joop Böckling, Karel Bouwens, Kenneth Goudmijn, Dennis Iliohan, Aad Mathot en Marcel Liesdek. Coach Gerrit Peijs van de Koninklijke HFC zette daar een gretig team met o.a. Jaap Spee, Tom van Schaik, Rob Verstraten, Pascal Kamp, Hans Schmidt en Patrick Tenthof tegenover.

Foto: Rob van Koolbergen

  • Kon. HFC
  • jubileumduel
  • HFC Haarlem

Geef jouw reactie