433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Verweij goudhaantje voor Lisse tegen Hoek

David Verweij van FC Lisse was de man die bejubeld werd na de wedstrijd tegen Hoek. Hij maakte zowel de 2-2 als de 3-2 en had zo een belangrijk aandeel in de 4-2 zege op de Zeeuwen. Trainer Lieven Gevaert van Hoek wilde na afloop niemand van de pers te woord staan. Begrijpelijk als je na een 1-2 voorsprong nog verliest.

De wedstrijd begon nog wel zo goed voor Hoek Binnen drie minuten lag de bal door een doelpunt van Rik Impens al in het net. De wedstrijd baste zo snel los. FC Lisse ging op zoek naar de gelijkmaker, maar zo makkelijk was dat nog niet. Pas kort voor rust was het, ondanks een overwicht, raak. De gelijkmaker kwam op naam van Remy van Erkeris, die alert reageerde op een rebound na een vrije trap. Vlak erna was het rust en kon Lisse overdenken hoe het de boel tactisch op de rails kon krijgen.

De Zeeuwen begonnen goed en drongen FC Lisse terug na een hevig offensief. Na een paar hachelijke momenten was het wel raak voor de Zeeuwen (1-2). Het laatste half uur was spectaculair. FC Lisse drong aan en voerde de druk op. Op dat moment stond Verweij op. Eerst maakte hij de gelijkmaker en daarna kopte hij de 3-2 binnen. Het hek was van de dam. Enzo Stroo zorgde in de extra tijd met de 4-2 nog voor een mooie toegift.

David Verweij: ‘Na die nieuwe achterstand pakten we weer de regie en zette Hoek vast. We gaven na de gelijkmaker weinig weg en scoren zelfs de 3-2. Het was beter dan vorige week en zijn gestegen op de ranglijst.’

Tekst: Hennie van de Weerd