Uitslagen

Ambitieus HBC opnieuw kampioen

Binnen een jaar heeft HBC de tweede klasse bereikt. De Heemstedenaren kroonden zich zondag tot kampioen door VV Zwanenburg op eigen veld met 2-3 te verslaan. Niel van Hooff (2) en Jeroen de Bruijn waren trefzeker voor HBC en bezorgden zo hun ploeg de tweede titel op rij.

Om niet afhankelijk van de uitslag van concurrent DCG te zijn, was winst voor de mannen van trainer Jasper Ketting noodzakelijk. HBC dicteerde vanaf het beginsignaal, maar het was Zwanenburg dat via Nick de Graaf de eerste kans direct verzilverde. Door doelpunten van De Bruijn en een kopbal van Van Hooff wist HBC nog voor rust de rollen weer om te draaien.

Diezelfde Van Hooff tekende kort na rust ook de 1-3 aan en dat zorgde voor grote vreugde bij de massaal aanwezige supportersschare. Dat het door het tweede doelpunt van De Graaf toch nog spannend werd, mochten de bezoekers zichzelf aanrekenen. HBC had op dat moment al een aantal riante kansen op een riantere voorsprong om zeep geholpen.

Vlak voor tijd ontsnapte de ploeg van Jasper Ketting zelfs aan de 3-3 en daarmee uitstel van het kampioenschap. De gelijkmaker van Zwanenburg werd (onterecht) afgekeurd vanwege buitenspel. Enkele minuten later kon HBC opgelucht adem halen. De Heemstedenaren zijn niet als vorig seizoen kampioen en lopen zo een jaar voor op de doelstelling om binnen drie jaar de tweede klasse te bereiken. Een voortreffelijke prestatie van de spelers, trainer Ketting en zijn trainersstaf.

Foto's: Marcello Geerts