Uit de regio

Kagia morst dure punten in titelrace

Het is VV Kagia niet gelukt om VEW te verslaan. Het speelde zaterdag met 2-2 gelijk. FC VVC gaat zo als nummer 1 2017 in. Er moet een wonder gebeuren voor de Lisserbroekers om nog de periodetitel binnen te halen.

VVC moet 21 januari nog een tweede helft spelen tegen VEW. Dit duel werd eerder gestaakt omdat arbiter Broekhof onwel werd. VVC mag met 2-0 verliezen, want het heeft een beter doelgemiddelde dan Kagia. Bij de wedstrijd was coach Rini van Roon aanwezig met de voltallige selectie van VVC.

Het was een wedstrijd voor de Lisserbroekers met hindernissen. In beginsel was er niets aan de hand voor de ploeg van Anton Wijsman. De ploeg dicteerde de wedstrijd. Het grootste gevaar was de voorhoede van VEW, die herhaaldelijk gevaarlijk werd in het eerste bedrijf. Aanvankelijk werd dat nog opgelost tot het noodlot toesloeg.

Rode kaart
Kagia was sterker, maar echt uitgespeelde kansen deden zich niet voor. Pogingen van Thijs van der Schinkel en Roy Imanse liepen op niets uit. Een inzet van Rens Lamboo rolde over de lat. Rond het half uur kantelde de wedstrijd. Kagia- keeper Sander Hoogervorst ging in de fout en liep een VEW-speler omver. Het koste hem een kaart en een strafschop tegen. Siezenger zette de thuisclub vanaf de stip op 1-0. Even later was Hoogervorst weer te laat en kreeg de doelman de rode kaart.

Kanteling
In de tweede helft gaf Kagia gelijk gas. Binnen twee minuten stond de teller op 1-1. Lamboo schoot schitterend raak uit een vrije trap. Twee minuten later etaleerde Lamboo opnieuw zijn klasse via een loepzuivere vrije trap. In eerste instantie kon Pleijster nog redden. In de rebound was Tijs van der Schinkel trefzeker: 1-2. VEW bleef gevaarlijk via de counter. In de extra speeltijd ging het alsnog fout voor de bezoekers. Invaller Van ’t Veld scoorde de 2-2. Een fikse tegenvaller voor de ploeg van Anton Wijsman. Kagia en FC VVC staan nu gelijk met 25 punten. VVC kan het 21 januari afmaken en de eerste periodetitel binnen halen. Een punt is voldoende.