KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Koninklijke onderscheiding Katwijker Van der Plas

Huig van der Plas (70) is tijdens de kerstborrel van de Businessclub van VV Katwijk geridderd in De Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Cornelis Visser reikte hem de bijbehorende decoratie uit en dankte hem onder andere voor de naamsbekendheid die VV Katwijk voor de gemeente genereerde. Als klap op de vuurpijl kreeg Van der Plas uit handen van een functionaris van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond een zilveren waarderingsspeld uitgereikt.

Van der Plas is één van de belangrijkste grondleggers van het prestatieve voetbal bij voetbalvereniging Katwijk. Hij werd in 1956 als 8-jarige jongen lid van VV Katwijk en was tot 1991 spelend lid. In al die jaren op de club vervulde hij vele vrijwilligersfuncties in onder meer de evenementencommissie,  als jeugdleider en als lid van de jeugdraad. Huig organiseerde ook 2 keer een superloterij om de verhuizing van de Helmbergweg naar De Krom mogelijk te maken. In 1982 richtte hij samen met Jan van der Plas de sponsorgroep van VV Katwijk en is tot op heden actief als bestuurslid en drijvende kracht van de huidige Businessclub en Stichting Topvoetbal Katwijk.

Tussen 1997 en 2006 was Van der Plas ook nog eens actief als bestuurslid van de voetbalvereniging Katwijk. Mede dankzij al zijn vrijwillige werkzaamheden prijken op dit moment 5 prachtige sterren, die symbool staan voor de 5 landskampioenschappen, boven het logo van voetbalvereniging Katwijk.

 

  • VV Katwijk
  • Huig van der Plas

Geef jouw reactie