KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Amateurclubs uit KNVB- beker, wel compensatie

De amateurclubs die nog in het toernooi om de TOTO KNVB-beker zaten, maar voor wie dat avontuur door alle coronaperikelen nu is gestopt, krijgen financiële compensatie. Ook krijgen ze automatisch een ticket voor de volgende editie, zo heeft de KNVB laten weten.

Door de coronamaatregelen van de overheid mogen de amateurs tot in elk geval half december niet voetballen. Eerder spelen tegen de betaald voetbalclubs in het bekertoernooi is zo onmogelijk. Daarom heeft de voetbalbond besloten om dit seizoen alleen met de profs verder te gaan. De 26 amateurclubs die nog in het bekertoernooi zaten, ontvangen een financiële vergoeding en worden toegelaten tot het toernooi om de TOTO KNVB Beker van het seizoen 2020/’21. Dit geldt in onze regio voor AFC en VV Katwijk, Rijnsburgse Boys en Quick Boys.

Financiële tegemoetkoming
Het bestuur betaald voetbal komt de amateurclubs die nog in het toernooi om de TOTO KNVB Beker zaten tegemoet door de wedstrijdvergoedingen van de wedstrijden in de eerste ronde toch uit te keren, ook al worden deze wedstrijden niet gespeeld en zijn deze wedstrijdvergoedingen niet verschuldigd.

Daarnaast stond op voorhand vast dat wanneer amateurverenigingen toch het bekertoernooi hadden kunnen vervolgen, negen amateurverenigingen zich zouden hebben geplaatst voor de tweede ronde. Een vergoeding die gelijk staat aan de hoogte van deze wedstrijdvergoedingen wordt op een gelijkmatige manier verdeeld over de 26 nog deelnemende amateurverenigingen. De betaald voetbalclubs die door de gewijzigde opzet één of twee vrijstellingen krijgen in de eerste en/of tweede ronde, worden op eenzelfde wijze gecompenseerd.

Sportieve tegemoetkoming
Naast de financiële tegemoetkoming is de 26 amateurverenigingen toegezegd dat ze worden toegelaten tot het toernooi om de TOTO KNVB Beker van het seizoen 2021/’22.

Bron: KNVB

  • KNVB-beker

Geef jouw reactie