KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Van Trigt gaat nieuwe uitdaging aan bij SJC

Martijn van Trigt maakt een mooie voorwaartse sprong in zijn voetbalcarrière. De linkerspits gaat in op de wens van oefenmeester Marcel van IJzendoorn om hem te volgen naar zijn nieuwe club SJC.

De 27-jarige aanvaller heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur in Noordwijk. De spits komt over van ROAC waar hij al zijn hele leven speelt. Hoger voetballen is nu zijn doel en de tijd is daar nu rijp voor. Van kijken naar zijn oude maten zal nu weinig terecht komen omdat SJC ook op zondag speelt.

Zijn gevoel was dubbel omdat hij bij ROAC is opgegroeid, maar zijn voetbal maten gaven de doorslag. Ze zeiden: ‘Je moet het gewoon doen.’ Het zal even wennen zijn in de hoofdklasse tegen sterkere tegenstanders. Maar nu is de tijd daar om te oogsten bij SJC. Ook om zichzelf te testen en een nieuwe ervaring op te doen en te kijken waar hij staat na vele jaren bij ROAC.

De aanvaller raakte 2.5 jaar geleden zwaar geblesseerd aan zijn kruisband. Nu is hij weer fit en er klaar voor. Er is alleen nog een obstakel en dat is het coronaprobleem. Dit virus houdt het nog voorlopig tegen. Wanneer de wedstrijden weer beginnen is de vraag. Van Trigt hoopt zelf dat in september alles weer optimaal is en de competitie weer kan beginnen. Over twee weken begint SJC weer met trainen (op afstand) en zullen de nieuwelingen die dit jaar erbij komen bij de selectie aansluiten.

De spits woont nu nog in Leiden, maar over een aantal weken verkast hij dan naar zijn nieuwe huis in Rijpwetering. Qua reistijd maakt het weinig uit, want binnen 20 minuten is hij op de plaats van bestemming. De linkerspits is kopsterk en is ondanks zijn lengte zeer snel. Van Trigt zijn werk (reclamebranche) zit hem niet in de weg. De trainingsdagen komen wekelijks goed uit.

Tekst: Hennie van de Weerd

  • Martijn van Trigt
  • SJC
  • ROAC

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement