KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Jonkie Van Ekeris verlangt naar volgend seizoen met FC Lisse

Een kind van de club noemen ze Remi van Ekeris vaak bij FC Lisse. In verleden mocht hij al rekenen op belangstelling van Ajax, Feyenoord en ADO Den Haag. Het is nog wachten op een profcontract, maar Lisse is nu het belangrijkste voor hem.

Van Ekeris, van oorsprong een middenvelder, heeft zin in de start van de voorbereiding en het moment dat de competitie eindelijk weer begint. In oktober speelde ze nog 6 wedstrijden, maar dat waren meteen ook de laatsten. In augustus hoopt Van Ekeris dat alle trainingen weer doorgang kunnen vinden. Nu trainen ze voorlopig nog twee per week. Als de vaccinaties vlotjes verlopen, heeft hij er alle vertrouwen in dat het goed komt. Hij kan niet wachten tot dat moment weer aanbreekt op het veld. De middenvelder is zijn leven lang, buiten zijn stages bij de profclubs, een echte Lissenaar gebleven. Zijn positie in het veld is in principe nummer tien of linksbuiten. Maar het belangrijkste voor hem is dat hij van waarde kan zijn voor het team.

‘Ik pas me gewoon aan en dat gaat goed. Ik volg ook de cursus bij het CIOS in Haarlem en wil in de toekomt als ik mijn papiertje binnen heb en als daar de ruimte voor is. ook die jonge gasten trainen.'

Van Ekeris heeft, zoals al aangegeven, veel ervaring opgedaan via stages bij ADO Den haag. Ajax en Feyenoord. Hij doorliep hij FC Lisse de jeugdteams en werd kampioen in de B-tjes. Vanuit de jeugd stootte hij, mede door goed werk van zijn trainers, gelijk door naar het eerste elftal. Hij woont nog thuis in Lisse met zijn moeder en broertje. Als hij vrij is, kijkt hij veel naar het voetbal op tv. Als de tijd er rijp voor is, wil hij de stap naar het betaald voetbal maken.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • Remi van Ekeris
  • FC Lisse

Geef jouw reactie