KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

HBC versterkt defensie met multifunctionele verdediger Vink

HBC heeft zijn selectie voor volgend seizoen versterkt met Jessie Vink. De 24-jarige verdediger komt over van het Amsterdamse SDZ en is op meerdere posities inzetbaar.

Vink is met voetballen begonnen bij SJZ uit Zoeterwoude en werd als talent gescout door Alphense Boys. Daarnaast verkaste hij naar Katwijk waar hij enkele duels voor de hoofdmacht speelde. In het seizoen 2019-2020 besloot Vink om terug te keren bij Alphense Boys, maar trof daar niet de sfeer en de ambitie van weleer aan. ‘Sportief gezien ging het prima in de hoofdklasse. Het sociale aspecten vind ik echter ook belangrijk’, aldus Vink. En daar lagen de voornaamste beweegredenen om na 1 seizoen te vertrekken. ‘Er gingen meer dan vijf jongens, allemaal basisspelers, weg en er kwamen geen nieuwe spelers voor terug. Dit waren ook de jongens met wie het gezellig was op de clubavond en zondag na de wedstrijd.’ Een andere reden was ook dat Vink inmiddels naar Halfweg verhuisd is en een club zocht in de buurt. Hij kwam al vrij snel in contact met het ambitieuze SDZ uit Amsterdam.
Na een goede voorbereiding en start van de competitie sloeg het covid19-spook toe en liepen de bestuursproblemen uit de hand. De verdediger kwam afgelopen seizoen met veel ambitie naar SDZ, maar ziet mede door de bestuurlijke perikelen geen perspectief om door te gaan. ‘SDZ is momenteel achter de schermen teveel bezig om het rustig te krijgen en te weinig met het uitstippelen van het beleid. In mijn ogen houdt de bestuurlijke onrust met diverse principiële conflicten nog wel even aan en is er op korte termijn geen oplossing.’

HBC kwam op het goede moment en had verrassend goed vooronderzoek gedaan.
‘Via Arno Dijkstra(HBC) kreeg ik een belletje van hoofdtrainer Jasper Ketting met de vraag of ik open stond voor een gesprek.’ Na een aantal goede gesprekken heeft Ketting hem weten te overtuigen van de ambitieuze doelstellingen van HBC, de positieve manier van spelen en het sociale platform waarop dit afspeelt. ’De goed voorbereide gesprekken met Ketting en Soomer verliepen prettig en voelde zeer vertrouwd en goed aan. Ik weet exact waar ik aan toe ben en wat HBC van mij kan verwachten’, aldus Vink.
‘HBC heeft een mix van jonge, zeer talentvolle spelers, maar ook ervaren spelers, die geacteerd hebben op een zeer hoog niveau. De professionele technische staf en spelersgroep hebben de mentaliteit om er 100% voor te willen gaan. HBC was op zoek naar een multifunctionele verdediger die op een hoger niveau speelt en komend seizoen direct inzetbaar is om de verdediging te versterken. HBC heeft mij ervan overtuigd dat ik dit goed ga invullen. Ik kijk met enthousiasme uit naar komend seizoen om de mooie clubkleuren van HBC te mogen vertegenwoordigen en uiteraard waardevol voor het team te zijn,’ besluit Vink.

 

  • HBC
  • Jesse Vink
  • SDZ
  • Alphense Boys

Geef jouw reactie