KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Dag 4 - afsluiting op het strand

De afgelopen dagen waren intensief en vermoeiend. Maar de spelers van HBC zijn in goede conditie en blijven toch elke dag behoefte houden aan een fysieke uitdaging en ook deze laatste dag van het trainingskamp krijgen ze die uitdaging aangereikt.

Na het ontbijt volgt eerst een plichtpleging: spullen opruimen en uitchecken uit het hotel. Daarna gaat de karavaan richting strand, dit keer zonder trui en jas, omdat de zon werkelijk goed doorbreekt en warmste dag van dit trainingskamp zich aandient.

Op het strand worden snel de volleybalnetten uitgezet en worden er teams gemaakt van 3 personen. Het onderlinge footvolleytoernooi kan hiermee van start gaan.
Wat meteen opvalt is de onophoudelijk wil om te winnen. Dit zit in het DNA van de spelers gebakken en is ook noodzakelijk om altijd te blijven klimmen op de sportieve ladder. Dit maakt het team zo succesvol. De technieken die de jongens laten zien zijn een lust voor het oog, het gemak waarmee ze spelen doet het er gemakkelijk uitzien. Maar het is alles behalve dat.

Gewonnen punten worden gevierd, verloren punten zorgen voor nog meer strijdlust. Ook trainer Jasper Ketting doet mee en de spelers zijn het over 1 ding eens: als we maar winnen van het team met de trainer erin!! Velen moeten toch de meerdere erkennen in het team met de trainer, terwijl andere nipt weten te winnen. Maar respect voor elkaar en voor de trainers blijft de boventoon voeren.

Na de finale op het strand wordt de balans opgemaakt van het toernooi. Maar in de ogen van de begeleiders zijn alle spelers de winnaars. Het trainingskamp is ten einde, maar markeert ook zeker een nieuwe stap in de groei van HBC Heemstede: op naar de eerste klasse. Want ook hier zijn alle begeleiders het met elkaar eens: als we deze groei zich voorzet, dan komt de doelstelling promotie naar de eerste klasse wel heel dichtbij.

Gelukkig mag er in ieder geval nu ook in Nederland weer zonder beperkingen worden getraind en hopelijk is dat een opstap naar een snelle hervatting van de competitie. HBC is er klaar voor!

 

  • HBC

Geef jouw reactie