433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Belangrijke driepunter voor Lisse tegen SteDoCO

FC Lisse heeft zaterdag zeer belangrijke drie punten binnengehaald. Het won op Ter Specke met 4-2 van SteDoCo. De ruststand was 4-1 en de Lissenaren leken naar een monsterscore uit te lopen, maar dat gebeurde niet. Het verschil zat hem in twee verschillende helften, zo was de conclusie.

In de eerst helft werd vooral door de Lissenaren uitstekend spel vertoond. In deel twee was dat veel minder het geval. De wedstrijd begon nog slecht voor de brigade van Robbert de Ruiter en dat terwijl er genoeg druk was. Binnen tien minuten stonden zijn manschappen op een 0-1 achterstand via een doelpunt van Benjamin van Wanrooij, die een fout bij de Lissenaren afstrafte. FC Lisse liet zich niet ontmoedigen door dit euvel. De thuisclub was de eerste helft oppermachtig en startte furieus. Dat de eerste aanval van SteDoCo gelijk raak was, betekende een fikse tegenvaller. De formatie van De Ruiter gaf nog meer gas bij en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam dan ook rond de 20e minuut. Een gevecht om de bal leverde een eigen doelpunt op. De Lissenaren maalde er niet om en gingen op zoek naar de voorsprong. Korte tijd later waren de rollen door een doelpunt van Tom Duindam, die in tweede instantie afrondde, omgedraaid. De ploeg van Robbert de Ruiter drukte door en kwam via een schitterend doelpunt van Mo Adouch zelfs op 3-1 en Ait Afkir Ayoub voerde de score op naar 4-1 Stedoco was na rust de iets betere ploeg en maakte nog de 4-2. Verder liet de thuisclub het echter niet komen.

Verdediger David Verweij van de Lissenaren was zeer tevreden met de winst. ‘We hebben verdiend gewonnen. Inderdaad zat er verschil tussen de 1e en 2e helft. Maar we hoefden niet meer zo nodig. Belangrijke winst en goed voor het vertrouwen. We staan nu op de 6e plaats. Vasthouden is nu ons motto.’

Tekst: Hennie van de Weerd