Uit de regio

FC Lisse blijft tegen Barendrecht steken op een punt

FC Lisse heeft net 0-0 gelijk gespeeld tegen Barendrecht 0-0. Op sportpark Ter Specke werden de punten zaterdag na een spannende en gelijkwaardige strijd eerlijk verdeeld. FC Lisse staat nu samen op een met Excelsior’31 en Sportlust’46 gedeelde tweede plaats met zeventien punten uit negen duels. Sparta Nijkerk dat voor de eerst keer verloor blijft de ranglijst aanvoeren.

In de eerste helft hielden vooral de keepers hun doel schoon. En zo niet dan waren daar altijd nog de spelers die met kunst- en vliegwerk de helpende hand toereikten. Met een blanken stand van 0-0 ging men overdenken.

Ook in de tweede helft hetzelfde laken en pak. Veel aanvallen over en weer, maar geen doelpunten. Na de wedstrijd was Barendrecht trainer Richard Elzinga toch tevreden met het gelijke spel. ’Je hoopt er nog op dat een aanval wel goed valt. Achteraf ben ik tevreden met een punt. Het was spannend tot de laatste minuut dat zijn altijd de wedstrijden tussen beide clubs. Het zijn altijd weer enerverende potjes voetbal. Uit bij FC Lisse een punt pakken, daar kan ik niet ontevreden mee zijn. Soms zit er niet meer in en dan moet je tevreden zijn.’

Dat was ook FC Lisse trainer Raymond Bronkhorst. ’De eerste 25 minuten hadden we toe moeten slaan. Er werd een bal van de lijn gehaald en een aantal inzetten waren rijp voor een goal. Dat doen we niet en na die fase wordt de wedstrijd gelijkwaardig en kan het alle kanten op. Een compliment voor de jongens, want we hebben weinig weggeven. Natuurlijk moet je ook geluk hebben, maar dat dwing je af. Het zit zo dicht bij elkaar in deze 3e divisie. Iedereen kan van elkaar winnen. Zij spelen de laatste weken ook goed en halen veel punten.’ Er was toch nog iets te vieren, want de oefenmeester van FC Lisse verlengde zijn contract bij de club.

Na een competitivrij weekend speelt Lisse op 30 oktober in Rijssen de topper tegen Excelsior'31.