KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

FC Rijnvogels staat als een huis

Binnen de voetbalminnende gemeente Katwijk is FC Rijnvogels de jongste vereniging. De historie van de club gaat terug tot 2004. Rijnvogels is ontstaan uit een fusie tussen KRV en MVKV en heeft nu tussen de 800 en 900 leden en gezien de grote ‘concurrentie’ in het dorp is dit een respectabel aantal. Marcel van Duijn, sinds twee jaar voorzitter van de club, verwacht komende jaren, gezien ook de omvangrijke nieuwbouw binnen de gemeente grenzen, verder te groeien. Ook sportief gezien is dat een opdracht. Het vlaggenschip van de mannen jaagt onder oefenmeester Thomas Duivenvoorden op promotie naar derde divisie en dat geeft de hele vereniging een boost.

Daarnaast heeft Rijnvogels al vanaf de start een naam hoog te houden in het meiden- vrouwenvoetbal en het G-voetbal. Van Duijn: ‘Dat laatste is wel een beetje verwaterd de laatste jaren, maar via samenwerkingen met ’s Heeren Loo en een aantal andere zorginstanties gaan we dit zodra het weer kan een nieuwe impuls geven.’ Van Duijn raakte via zijn kinderen in de beginjaren van de club betrokken bij FC Rijnvogels. ‘We waren toen nog heel klein en ik heb de club van dichtbij zien groeien. Een vereniging kan natuurlijk niet zonder sponsors en zo diende er ook een businessclub te komen en daar lag onder meer een mooie uitdaging voor Van Duijn. Hij speelde een prominente rol bij de realisatie en werd later ook voorzitter van deze afdeling.

De coronapandemie zorgt natuurlijk ook bij Rijnvogels voor hooftbrekers, maar Van Duijn loopt als bestuurlijke ‘aanvoerder’ van de club niet weg voor uitdagingen. Met onder meer het oprichten van een voetbalschool, onder leiding van enthousiaste en kwalitatief goede trainers, zijn de mogelijkheden voor jeugdafdeling vergroot en ook naast de trainen en wedstrijden worden er het hele jaar door activiteiten georganiseerd. Het ligt nu natuurlijk even stil, maar ook rondom de wedstrijden van het eerste elftal is het ook door de inzet van een enthousiaste evenementencommissie in ‘normale’ tijden aangenaam toeven bij Rijnvogels. Daarnaast heeft ook duurzaamheid de aandacht op de club. Zo werd er afgelopen jaar geïnvesteerd in led-verlichting en zonnepanelen.

Uitdagingen
Een grote uitdaging binnen FC Rijnvogels blijft het vinden van voldoende vrijwilligers. ‘Daarin staan we natuurlijk niet alleen. Groeien als vereniging betekent natuurlijk ook dat je genoeg mensen moet hebben en corona werkt op dat punt zeker niet mee. Voor veel mensen is de zaterdag normaal een echte voetbaldag. Omdat het niet anders kan, gaan ze nu andere dingen doen. Hoe langer zoiets duurt, hoe lastiger het wordt om ze weer terug te krijgen. Je hebt natuurlijk altijd een groepje mensen met een groot clubhart, maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet.’ Wat de rest van het voetbalseizoen brengen zal? Van Duijn toont zich zeker positief. ‘Ik denk dat we het ergste wel achter de rug hebben en we blijven ons als FC Rijnvogels inzetten om binnen de beperkingen de vereniging te laten draaien. Zonder strijd geen overwinning.’

Dit artikel is ook terug te vinden in de laatste editie van 433 Magazine.

  • FC Rijnvogels
  • Marcel van Duijn

Geef jouw reactie