433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Dure les voor Ter Leede in Volendam

Het is Ter Leede niet gelukt om koploper RKAV Volendam te verschalken. De Sassenheimers verloren met 2-1 en zien zo het verschil met de koploper in de hoofdklasse oplopen naar vier punten.

Ter Leede achtte zich bij voorbaat niet kansloos. Volendam had uit de laatste vijf wedstrijden slechts drie punten vergaard. Voor de rust deden de ploegen niet voor elkaar onder. Na rust was het Ter Leede wat de klok sloeg, maar de ploeg van Henk Wisman kwam niet tot scoren. De wedstrijd begon nog positief voor de ploeg uit Sassenheim. Na acht minuten was het al raak door Jeffrey Bok, die scoorde uit een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied. Volendam kwam halverwege de eerste helft terug tot 1-1 via Nick Tol.

Daarentegen kreeg Ter Leede opnieuw de kans om een voorsprong te nemen door Vincent Ammerlaan. Hij kreeg een grote kans vlak voor het rustsignaal, maar faalde in de afronding.Zo brak de rust aan en likte Ter Leede zijn wonden. De gevolgen waren aan het begin van de tweede helft zwaar toen de mee opgekomen Eric Veerman de 2-1 scoorde. De Volendammers trokken zich gelijk massaal terug, Gevolg was dat op het jacht naar de gelijkmaker eenrichtingsverkeer werd van Ter Leede. De thuisclub loerde op kansen en werd gevaarlijk met uitbraken. Vlak voor het eindsignaal redde de doelman van Ter Leede, Michael Bekkers, tweemaal op miraculeuze wijze. De stand bleef echter ongewijzigd.

Mike Boelee: ‘Als je zoals ons uit de kleedkamer komt, roep je het over jezelf af. We waren allerminst kansloos tegen deze tegenstander. We staan gewoon te slapen en was het even binnentikken en we staan met 2-1 achter i.p.v. voor. Dat mag gewoon niet gebeuren. Dit was onze kans om de koppositie over te nemen en helemaal aan te sluiten en we laten het lopen. We speelden goed, maar het is niet beloond. Er is vandaag slechts één ploeg geweest die behoorlijk voetbal heeft laten zien en dat waren wij. We hadden voor rust veel effectiever moeten zijn trouwens. Het verschil was dat Volendam vandaag veel slimmer was dan ons. We hebben weer iets geleerd en blijven gewoon op ze jagen.’

Tekst: Hennie van de Weerd.