KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

DIOS verduurzaamt complex in voetballoze periode

Bij SV DIOS hebben ze de periode met relatief weinig activiteiten goed benut. Een verduurzaming van het complex stond al in de planning is inmiddels deels uitgevoerd. Zo beschikken de drie kunstgrasvelden en een soccer court vanaf eind oktober allemaal over led-verlichting.

De club kan de standen regelen zodat er extra bespaard kan worden, maar ook naar volledige wedstrijdverlichting kan worden geschakeld. Door de led-verlichting hebben de omwoners er minder last van en heeft de club een stap gezet naar verdere verduurzaming. Het volgende project, verbouwen en verduurzaming van de keuken, is in volle gang. Hier zijn de oude frituur en de koelkast vervangen door een nieuwe die veel minder energie zal gaan verbruiken. Daarnaast heeft de Tl-verlichting plaats gemaakt voor led-lampen.

Tenslotte hoopt DIOS voor het eind van dit jaar zonnepanelen op het dak van de kantine te plaatsen waarmee een groot deel van de energiekosten terug te winnen is. De vereniging hoopt hiermee duidelijk te maken ook mee te willen werken aan het sociale domein, de verduurzaming en het terugbrengen van CO2. Het bestuur hoopt dat de bal medio januari weer echt mag gaan rollen en nodigt tegen die tijd , als de covid-regels het weer toestaan, voetballiefhebbers te komen kijken op het verduurzaamde complex.

  • SV DIOS
  • led-verlichting

Geef jouw reactie