KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Eerste klasse als opmaat naar meer

De MO19-1 van SV Hoofddorp kende een sterk seizoen. De najaarscompetitie werd afgesloten met de eerste plaats en ook op een hoger niveau waren de prestaties prima. Een uitstekende reden om juist dit team in de schijnwerper te zetten in de meiden/vrouwenrubriek van 433 Magazine.

Bridget ter Berg, Suus Corver, Lincy Eppinga, Roos Nolet, Bregje Tolenaars en Kim van Wijngaarden behoren al enkele jaren tot de vaste kern van dit hechte team. Ook teamleiders Sandra Tolenaars en Erwin ter Berg zijn deze avond bij het interview aanwezig. Zij prijzen vooral de sfeer in het team. ‘Ze zijn naar elkaar toe echt altijd positief.’

Lincy is van het zestal degene met de minste voetbalervaring in clubverband. Binnen de lijnen is daar niets van te merken. Het succes van de OranjeLeeuwinnen was drie jaar gelden voor haar de motivatie om juist te kiezen voor voetbal. ‘Ik had me zelfs al ingeschreven voor hockey, maar ik kreeg echt de kriebels van de beelden op televisie van de OranjeLeeuwinnen en heb me toen bij S.V. Hoofddorp aangemeld. Vervolgens ben ik in dit leuke team terecht gekomen.’ Bij Hoofddorp verwierf ze sindsdien al de gracieuze bijnaam ‘de balletdansende voetbalster.’ ‘Ze komt altijd overal tussendoor’, aldus meerdere ploeggenoten. ‘En ze durft er echt voor te gaan. Ook iemand van drie bij drie, geeft ze gewoon een schouderduw’, vult Kim aan.

Plezier is heel belangrijk, maar dat zijn resultaten zeker ook. Suus erkent dat ze erg fanatiek is en het liefst zo hoog mogelijk wil spelen met haar team. ‘We spelen nu eerste klasse, maar ik wil naar de hoofdklasse of zelfs de vierde divisie met deze meiden en denk dat dit mogelijk is.’ Dat je dan bijvoorbeeld ook langere reistijden krijgt, vindt ze totaal geen probleem. Voor de anderen blijkt dat ook zo te zijn. ‘Dan gaan we toch gewoon gezellig met de bus.’ Kwaliteiten van elkaar opnoemen is voor de meiden vrij eenvoudig. ‘Kim kan heel ver ingooien en hard schieten.’, aldus Lincy. Meerdere teamgenoten prijzen ook haar sliding. Kim: ‘Suus is heel snel, heeft het inzicht en een goed schot op doel.’ ‘Bridget gaat er altijd lekker fel in en is echt een rustpunt achterin’, geeft Suus aan. ‘Ze legt zeker risico’s in haar spel, maar het gaat vrijwel altijd goed’, vult Lincy aan. ‘Roos is sterk in het passeren van tegenstanders’, gaat Bridget verder. Daarnaast is Roos een speelster met een prima techniek. ‘Van Bregje vind ik het wat moeilijk om te zeggen omdat zij keepster is’, aldus Roos. Met enige hulp van teamgenoten worden een aantal sterke punten genoemd. ‘Goed uitkomen, meevoetballen en altijd geconcentreerd.’ Het is niet voor niets dat SC Buitenveldert, een club met een goede naam op het gebied van meiden- vrouwenvoetbal, haar al enkele keren heeft gevraagd. ‘Ik heb het naar mijn zin in dit team en heb niet de ambitie om ergens anders hoger te gaan spelen en daarna bijvoorbeeld in de Eredivisie Vrouwen’, geeft Bregje aan.

Zo hoog mogelijk spelen binnen S.V. Hoofddorp en het met elkaar daarnaast ook erg fijn hebben. Dat is waar het voor deze meiden echt om draait en Harry Tolenaars als trainer op de maandag- en donderdagavond al een flink aantal jaar met veel plezier sturing aan geeft.

Dit artikel is ook terug te vinden in de juni-editie van 433 Magazine

 

  • SV Hoofddorp
  • MO19

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement