Uitslagen

Lisse stunt met zege bij koploper Noordwijk

FC Lisse heeft in de derby tegen Noordwijk zaterdag voor een surprise gezorgd. De formatie van Robbert de Ruiter won op de Duinwetering met 0-1 van de trotse lijstaanvoerder in de derde divisie. Rowdy van der Putten verzilverde kort voor rust in twee instanties een discutabele strafschop. Arbiter Vries constateerde een overtreding op invaller Bryan Iliohan en wees resoluut naar de stip.

Voor de 0-1 was Noordwijk de sterkste ploeg, maar kreeg Lisse bij spaarzame uitvallen zeker ook goede kansen om de score te openen. Zo mochten de bezoekers van geluk spreken dat een weergaloos schot van grote afstand van Sabir Achefay via de binnenkant van de paal niet in het doel belandde. Oussama Siali faalde één op één met doelman Roy Rondeltap namens Lisse.

In de tweede helft zocht Noordwijk wanhopig naar de gelijkmaker. Echte doelrijpe kansen tegen het gegroepeerd spelende Lisse leverde het nauwelijks op. Wel claimde de thuisclub meerdere keren een strafschop, maar arbiter Vries wilde daar niets van weten. In de slotfase verzuimde Lisse met een tweede treffer de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. Siali en Iliohan (vrije kopkans, red.) faalden in de afronding.

Nummer twee DVS’33 kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen VVOG, waardoor de schade voor Noordwijk in de titelrace relatief beperkt blijft. De formatie van Kees Zethof heeft zo nog altijd vijf punten voorsprong op de ploeg uit Ermelo. Het gat met Quick Boys, dat met 5-0 won van DOVO, is nu ook vijf punten. Lisse is door de verrassende zege gestegen naar plaats negen.

Foto's: Robert Joore