Uitslagen

Ter Leede walst in tweede helft over Smitshoek heen

Ter Leede heeft zich na de onnodige nederlaag vorige week tegen Achilles Veen gerevancheerd. Het rolde in eigen huis Smitshoek met 5-1 op. De Sassenheimers speelden vooral in de tweede helft een uitstekende pot voetbal. Uitblinker bij Ter Leede was balkunstenaar Oussama Siali. De middenvelder scoorde een hattrick. De ander twee treffers kwamen van de voet van Jeffrey Bok waarvan één penalty.

Lastige tegenstander
Smitshoek is altijd een lastige tegenstander voor Ter Leede. De laatst vier ontmoetingen kon Ter Leede niet één keer winnen. Coach Henk Wisman was na afloop zeer tevreden. Over de eerste helft had hij nog zo zijn bedenkingen. Over de tweede helft was hij meer tevreden met name over de balcirculatie en het goede positiespel van zijn team. ‘We hebben ze stuk gespeeld de tweede helft’, zo uitte Wisman zijn tevredenheid.

Snelle achterstand
Vanaf het eerste fluitsignaal was het Ter Leede dat de dienst uitmaakte. Dat Smitshoek de leiding nam na tien minuten spelen door Laurens Visser was dan ook totaal onverwachts. De bezoekers konden r niet lang van genieten, want twee minuten later was het alweer gelijk. Een wervelende aanname van Siali gevolgd met een snoeiharde uithaal betekende de 1-1. Dat was tevens de ruststand.

Sterke tweede helft
Nadat Siali eerst nog de kruising had geraakt, was de uitblinker ook betrokken bij de 2-1. In samenwerking met Ian van Otterlo speelde hij perfect Bok aan. Tussen drie man in gemangeld ging de aanvaller gretig naar de grond. De gegeven penalty was geen enkel probleem voor Bok. Een minuut later lag de 3-1 achter sluitpost Robin Boot. Weer was het Siali die scoorde, zijn tweede. Smitshoek probeerde gelijk om de aansluitingstreffer te fabriceren. Dat gaf Ter Leede de nodige ruimte om te counteren. Ter Leede verdediger Mike Boelee stuurde Bok de ruimte in die vervolgens de 4-1 op het scorebord liet verschijnen. De wedstrijd was definitief gespeeld. Een weergaloze actie bij de achterlijn van Siali leverde ook nog de 5-1 op. Eerst stuurde hij drie man het bos in om vervolgens Boot met een grandioze stift te verschalken. Ter Leede staat voorlopig bij de eerste drie.

Hattrick
Na de wedstrijd hoefde Siali niet lang na te denken welke goal het mooiste was. ‘Dat was in mijn ogen de derde. De gelijkmaker (1-1) was ook niet verkeerd, moet ik zeggen. We hebben verdiend gewonnen vandaag en dat was ook wel nodig na de verloren wedstrijd tegen Achilles Veen.’