Uit de regio

DoCoS wint topper bij Kagia en herovert koppositie

DoCoS heeft de topper in de 3e klasse A tegen en bij koploper VV Kagia verdiend gewonnen en de leidende positie weer overgenomen. DoCoS heeft de tweede periodetitel zo goed als op zak. Matchwinnaar werd spits Chris van Empel. Hij scoorde beide Leidse doelpunten.

DoCoS en Kagia begonnen op het harde kunstgrasveld in Lisserbroek voor veel toeschouwers, die de koude wind trotseerden, als twee kemphanen die elkaar geen centimeter wilden toegeven. De eerste twintig minuten had DoCoS licht de overhand, maar speelde de strijd zich vooral af tussen de beide strafschopgebieden. Combinerend probeerden de twee ploegen met inzet en strijdlust en voetbalgogme elkaar te verschalken en in het strafschopgebied van de tegenstander te komen.

Kansen over en weer
Pas in de 19e minuut lukte dat voor het eerst toen Lambo van Kagia de bal met een inzwaaier voor het doel plaatste waar de lange spits Ligtenberg de bal, gelukkig voor DoCoS, net miste. Het luidde een fase van mogelijkheden in voor beide teams. Het waren uiteindelijk de bezoekers die de score opende. Nils Slingerland ging er in sneltreinvaart van door aan de linkerkant, hield in en versnelde nog een keer, gaf de bal fraai voor waarna spits Chris van Empel de bal uitstekend in de verste hoek plaatste: 0-1. Het werd even stil op de Lisserbroeker-tribune, maar in de slotfase ging de thuisploeg met succes op zoek naar de gelijkmaker. Eerst schoot Sluymer vanaf rechts de bal prima in, maar DoCoS-doelman Van Abswoude redde uitstekend. Een aanval over links betekende op slag van rust de gelijkmaker. Na over en weer mistasten, lag de bal ineens voor de voeten van Alain van Kesteren, die dat buitenkansje verzilverde: 1-1.

Sterk uit de kleedkamer
DoCoS kwam uitstekend uit de kleedkamer. Kagia werd teruggedrongen op eigen helft en dat resulteerde al snel tot de gelijkmaker Joshua Overvliet ontregelde met een prima aanvallende actie de defensie van de thuisploeg. De bal kwam bij de naar rechts uitgeweken Ravensbergen die een uitstekende voorzet gaf. Chris van Empel was alert en schoot de bal uitstekend in: 1-2. Kagia probeerde de bakens te verzetten, maar de beste kansen bleven voor DoCoS. Eén keer werd de zege van DoCoS bedreigd toen Lambo de bal via de vingertoppen van sluitpost Mitchel van Abswoude op de lat schoot.

Terug op koppositie
DoCoS herovert door de winst bij koploper Kagia de koppositie. Kagia volgt op een punt en derde is Koudekerk dat bij Lugdunum won. BSC ’68, winnaar van de eerste periodetitel volgt op vijf punten, na het gelijke spel thuis tegen Hazerswoudse Boys.

Bron: DoCoS (ingekorte versie).