Uit de regio

Gebrek aan killersinstinct nekt FC Lisse

FC Lisse is slecht begonnen aan de tweede seizoenshelft. De koploper verloor op eigen terrein met 0-3 van Jong Volendam. De Lissenaren hadden de nederlaag volkomen aan zichzelf te danken. De ploeg van Robbert de Ruiter verschafte zich legio kansen, maar de afwerking was nul. Ondanks de nederlaag blijft FC Lisse koploper. De nieuwe achtervolgers IJsselmeervogels en Scheveningen volgen op twee punten.

Misschien begon de rampspoed al in de warming-up. Vaste keeper Brian van der Werff haakte af na een hamstringblessure. Angelo Timmer maakte zo zijn debuut omdat Tim Orlowski in het tweede elftal onder de lat stond. De ploeg van De Ruiter was van meet aan de ploeg die de regie bepaalde. Het zag er dan ook helemaal niet naar uit dat FC Lisse een moeilijke wedstrijd tegemoet zou gaan.

Er waren direct in de beginfase van de wedstrijd al veel mogelijkheden voor FC Lisse. Een doelpunt leek zo dan ook een kwestie van tijd. Het cornergehalte van Lisse liep in snel tempo op. In het eerste kwartier forceerde het er liefst zes. Daar kwamen een aantal kansen uit voor Steven Olsthoorn, Rick Vermeulen, Niels Buijs en Koen Fokkema ,maar die kwamen echter niet tot scoren. Jong Volendam kwam er slechts sporadisch uit, maar op die momenten was het wel direct opletten geblazen. Zaak dus voor Lisse om achterin de boel gesloten te houden. Onder aanvoering van Tom Zoontjes die zijn 200ste wedstrijd speelde, was dat in beginsel geen probleem.

Een ander probleem diende zich aan na 25 minuten spelen aan voor FC Lisse. Roel de Goede moest met een kuitblessure het veld verlaten. Daarna diende zich een fase aan dat beide ploegen veel balverlies leden. Na de zoveelste kans van Lisse sloeg Volendam wel toe. Een hard gelach en een harde constatering als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. De 0-1 viel rond de 36e minuut. Een snelle spelhervatting van achteren uit bracht Enzo Stroo in stelling. De jongeling schoof de bal onder Timmer door: 0-1. Vlak voor rust leek het nog erger te worden voor de equipe van De Ruiter. De inzet van Owusu ging slechts rakelings voorlangs.

Ook de tweede helft was Lisse heer en meester. Gelijk na de start waren de kansen weer niet van de lucht. Olsthoorn, Thierry Monteny, en aanwinst Rowdy van der Putten verzuimden te scoren. Bij Volendam ging dat een stuk beter. Helemaal toen FC Lisse keeper Timmer te ver uit zijn doel was gekomen. Stroo nam koppend de bal op sleeptouw en schoof simpel de 0-2 binnen en maakte zo een einde aan de aspiraties van FC Lisse. Dat Tejan via een uitbraak nog de 0-3 maakte was niet meer van belang. FC Lisse staat weer met beide benen op de grond. ‘Het wordt tijd om weer een nieuwe serie neer te zetten’, uitte aanvoerder Tom Zoontjes na de wedstrijd. Dat moet dan gaan beginnen volgende week tegen VVOG.