433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Kagia deelt gevoelige dreun uit aan VVC

Dagen werd er naar uitgekeken naar de derby in Haarlemmermeer tussen VV Kagia en FC VVC. Beide ploegen waren voorafgaand aan het duel in derde klasse nog ongeslagen. Zaterdag kwam daar verandering in. De thuisclub won met 3-0. Bij de rust was deze score al bereikt.

Een aantal snelle Kagia counters gaven de doorslag. Na vier minuten stond het al 1-0 door Dirk-Jan Ligtenberg. Ligtenberg kreeg vorige week speelminuten als invaller. Zaterdag stond hij in de basis. Het scoren is hij niet verleerd, want na vier minuten lag de bal al in het netje. Tijs van der Schinkel scoorde binnen het kwartier de 2-0. Op snelheid werd de defensie van VVC afgetroefd. VVC was dan wel optisch gezien sterker, maar kon aanvallend vuist maken.

Kagia wel, want Dorus v/d Voort deed ook nog een duit in het zakje door de 3-0. De was zo al beslist voordat het tweede bedrijf nog moest beginnen. VVC- speler Kevin van Vilsteren was geschorst na zijn dubbele onterechte gele kaart tegen Overbos. Daar had Kagia geen boodschap aan. Het denderde zonder o.a. Rens Lamboo en Sam v/d Veek door.
Patrick Duarte van VVC: ‘Deze wedstrijd is voor mij een grote teleurstelling. Het was dramatisch en we hebben ons huiswerk zeker niet goed gedaan vandaag. We hadden geen winnaarsmentaliteit. We waren wel de baas op het veld , maar drie counters van hun leveren succes op. We zijn erin getuind. Wij hadden verwacht dat zij volle bak gingen spelen en dat hebben ze niet gedaan en dat is goed uitgepakt voor hun. Jammer deze nederlaag. We zaten in een flow, maar nu staan we weer met beide benen op de grond. Volgende week moeten we eerst maar eens zien winnen. Wij maakten vandaag te veel persoonlijke fouten.’

Ligtenberg was zeer content met de overwinning en dat hij weer fit is. ‘Ja, dat ik gelijk scoor in de vierde minuut is heel lekker. We waren zeer effectief de eerste helft. Wie er scoort, vind ik eigenlijk niet zo belangrijk. Vorige week kreeg ik speelminuten, nu speelde ik vanaf het begin van de wedstrijd. Een hamstringblessure is nu eenmaal lastig, maar het gaat steeds beter. We hebben vandaag een goede teamprestatie geleverd. We hebben ze in de eerste helft weg gecounterd. We hebben stootkracht genoeg, maar eigenlijk hoefden we de tweede helft niet meer. Het was gespeeld en er hebben nu twaalf punten en dat was het doel.’

Tekst: Hennie van de Weerd