KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Olympia Haarlem wil de voetbalopleider van Schalkwijk zijn

Visie, missie en ambitie. Het zijn drie woorden die volgens Martijn Hulsebosch Olympia Haarlem typeren. De omnisportvereniging uit Schalkwijk telt ongeveer 350 voetballende leden en zit sportief in de lift. Zo spelen veel jeugdteams in de bovenbouw op divisie niveau of net eronder. Het O23 team komt zelfs uit in de eerste divisie. Het vlaggenschip, zaterdag 1, hoopt dit seizoen onder leiding van trainer Barry Tjeertes eindelijk de stap naar de tweede klasse te maken. In dat geval lonkt zeker een rondvaart door de Amsterdamse grachten via sponsor Rederij de Nederlanden.

Voetbalvoorzitter Martijn Hulsebosch is zeker trots hoe de club zich de laatste jaren heeft ontwikkeld en dat heeft Olympia Haarlem vooral te danken aan de uitstekende jeugdopleiding. ‘We hebben goede faciliteiten, zoals een krachthonk en een sporthal en uitstekende groep trainers. Ons doel is kleine ‘Olympianen’ opleiden voor elke niveau .Op onze club hebben we ruimte voor iedereen. Zo hebben we meiden-vrouwenvoetbal en 7 tegen 7 voetbal op de vrijdagavond wat zeker ook bij jongvolwassenen erg populair is.’ De facelift die Schalkwijk ondergaat, wordt door Olympia Haarlem nauwlettend in de gaten gehouden. Veel nieuwbouw bekent immers ook potentie om als voetbalvereniging (flink) te groeien. Met name in de onderbouw liggen kansen, maar die moet je wel verzilveren. Olympia Haarlem wil ook in deze laag graag het technische kader verstevigen door onder meer opleidingen te faciliteren en te zorgen voor goede begeleiding.

Het lange termijn doel, zoveel mogelijk ‘Olympianen’ in het eerste elftal, is helder. Martijn: ‘We zijn nu een aantal jaar onderweg met de uitvoering van het nieuwe beleidsplan en de contouren worden ook bij de senioren steeds meer zichtbaar. Zo zijn er aan het begin van dit seizoen enkele jeugdspelers doorgestroomd naar de selectie.’ Dat hadden er ook al meer kunnen zijn, maar betaald voetbal organisaties en ook hoger spelende amateurclubs weten het sportpark Nol Houtkamp te vinden. Martijn: ‘Dat is iets van alle tijden en het is mooi dat ze zich bij Olympia Haarlem in de kijker spelen. Het is dan aan de trainers om te zorgen dat er weer opvolgers klaar staan. We betalen ook niet. Je moet hier voetballen omdat je het leuk vindt en dat proberen we zo goed mogelijk te faciliteren. Op die manier kan je samen mooie herinneringen maken.’

Waar het sportieve plafond van Olympia Haarlem met het vlaggenschip ligt? Martijn vindt het lastig in te schatten. Als voetbalvoorzitter staart hij zich in ieder geval niet blind op korte termijn succes. Voorbeelden van clubs waar de focus teveel op het eerste ligt, zijn er genoeg en vaak loopt dat uiteindelijk niet heel goed af. Bij Olympia Haarlem zijn ze zich daar heel goed van bewust.

Dit artikel is ook terug te vinden in de eerste editie vna 433 Magazine van 2023. Mis deze uitgave niet!

 

  • Olympia Haarlem
  • jeugdopleiding
  • Schalkwijk
  • Martijn Hulsebosch

Geef jouw reactie