KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

S.V. Hoofddorp partnerclub Ajax

S.V. Hoofddorp is sinds begin maart officieel partnerclub van AFC Ajax. Het bestuur van de bijna 90-jarige vereniging is er trots op en ziet de toekenning als een prachtig resultaat en erkenning voor de club en haar jeugdopleiding.

De afgelopen maanden heeft de Ajax Coaching Academy (ACA) veel van haar tijd besteed aan het opstellen van ideeën en plannen om de samenwerking met haar partnerclubs te verbeteren. Hierbij zijn evenementen uitgewerkt, is vorm gegeven aan een consultancytraject en is gediscussieerd over 'beter maatwerk leveren.’ Tevens is gekeken onder welke criteria dit maatwerk geleverd kan worden aan zowel individuele- als groepen clubs.

Om zoveel mogelijk zorgvuldigheid te betrachten, zijn er ook diverse gesprekken gevoerd met individuele verenigingen om tot een zo goed mogelijke categorisatie van partnerclubs te komen. Op basis van een aantal criteria is de categorisatie tot stand gekomen, waaronder het Kwaliteit & Performance-programma van NMC Bright/K.N.V.B; het aantal spelers dat in de afgelopen vijf jaar de overstap van de club naar Ajax heeft gemaakt en de grote en regionale aantrekkingskracht van de club en het niveau waarop de selectieteams spelen. S.V. Hoofddorp behoudt de status als partnerclub tot het eind van seizoen 2016/2017. Aan de hand van K&P worden geëvalueerd of de club zich handhaaft of degradeert.

 

  • SV Hoofddorp
  • partnerclub Ajax
  • Kwaliteit & Performance-programma

Geef jouw reactie