KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

100 jaar voetbal in Hillegom

2020 is voor SV Hillegom een zeer speciaal jaar. De fusieclub heeft de 100- jarige leeftijd bereikt en deze fraaie mijlpaal laat de club natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Er is een jubileumcommissie geformeerd die het hele seizoen (extra) activiteiten organiseert. Sven van Lierop, Leonie Rodewijk, Han van’t Hof, Joop Frederiks, Jacqueline van den Assem, Daan Verbruggen en Kim Jonker zijn de gezichten achter het met zorg samengestelde team.

Memories
Alle leden van de commissie hebben zo hun eigen mooie herinneringen aan de periode dat ze bij de club rondlopen. Uiteraard wilde 433 Magazine daar meer van weten. Frederiks, het langste actief op de club, is terecht trots op het huidige complex. ‘Als uitvoerder ben ik er van het grondwerk tot de oplevering beroepsmatig bij betrokken geweest. Het was één van mijn laatste klussen voor mijn pensionering. Iedereen die hier bij SV Hillegom komt is vol lof. Dat is natuurlijk echt kicken.’ Frederiks, 67 jaar inmiddels, voetbalde van zijn achtste tot zijn 45e en zit daarnaast ook nog in de commissie van de ‘Vrienden.’ Sportief noemt hij ook het kampioenschap van SV Concordia in 1980 een hoogtepunt. Van den Assem, ook zo’n betrokken vrijwilliger, maakt deel uit van het team van de stramme mamma’s, dat jaarlijks meedoet tijdens het 24- uurstoernooi op de club. ‘We verliezen vrijwel altijd. De 4-3 zege op dames 4, een meidenteam van gemiddeld achttien, negentien jaar, staat me bij. Dat kwam vooral omdat we gewoon super irritant waren.’ Twintiger Verbruggen, de jongste in het gezelschap en de ontwerper van onder meer het jubileumlogo, noemt direct het kampioenschap met zondag 5.

Het volledige artikel is te lezen in de eerste editie van 433 Magazine in 2020 die vanaf 21 februari wordt afgeleverd bij alle clubs en de overige verspreidingspunten.

  • SV Hillegom

Geef jouw reactie